Ezért veszélyesek az álhírek: embert öltek a falulakók, mert azt hitték, gyermekrablókkal van dolguk

Eddig három ember életét követelte a hisztérikus közhangulat.

India Telangána nevű államában, több faluban is gyerekekre vadászó emberrablókkal riogató internetes álhírek tartják rettegésben a helyieket. A rendőrség tájékoztatása szerint már legalább három embert öltek meg a felbőszített emberek.

Miután a közösségi felületeken figyelmeztetések jelentek meg, hogy gyermekrabló bandák portyáznak a környéken, a falusiak őrjáratokat szerveztek, hogy megtalálják a bűnözőket. A hatóságok szerint a bűnözők tevékenységével kapcsolatos hírek nem voltak megalapozottak.

Az egyik áldozat egy riksa sofőrje, aki épp testvérétől tartott hazafelé, a felbőszített tömeg őt is rablónak vélte, megölték. Később kiderült, semmi köze nem volt a vélt ügyekhez. Azóta további két gyilkosságot is jelentettek már, melyet hasonló indokkal követtek el.

Még szerencse, hogy hazánkban ilyen nem történhet meg, mert egyetlen kormánypárti fluffermédium sem gyárt álhíreket, amivel tömegeket vezetnének meg, gyűlöletet szítanának például az Orbánék által már befogadott migránsokkal szemben.