Most már biztos: Kásler Miklós az új Kósa Lajos

És hogy erre a magasröptű elemzésekkel és különleges szakmai megnyilvánulásokkal felvértezett szintre eljusson, neki nem kellettek évek, elég volt egy hónap.

Kásler Miklós, akitől már számos kiváló, logikus és tényekkel alátámasztott szakpolitikai kuriózumot hallhattunk, most a Magyar Hírlapnak adott interjújában világított rá tűpontosan, hogy mivel is kell ösztönözni a családalapítást:

Három generációval ezelőtt nagyon gyakoriak voltak a nyolc-tíz gyermekes családok. A családfő dolgozott a földeken, a feleség ellátta a háztartást és gyermeket nevelt, mindezt általában nagy szegénységben. Ez évszázadokon át így volt. Az életszemlélet azóta sokat változott, és sokan egyre inkább azt várták, főleg a kilencvenes évek elején, hogy eljön a jólét, az egyéni szemléletben pedig a pénz és a hatalom, illetve a különböző örömök hajhászása kapott prioritást, a családi, nemzeti, közösségi értékek háttérbe szorultak. Ezért már az óvodától kezdve abban kell segíteni és példát mutatni a gyermekeknek, hogy szép párkapcsolatra törekedjenek, amiből házasság lehet - fogalmazott.

Valljuk be, ilyen Kádár-nosztalgiát még a kommunizmust gyakran idéző fideszes politikusoktól is ritkán hallunk! Orbánnak talán ideje lenne ismét elhelyezni egy koszorút a pekingi Tienanmen téren.