Emlékezzünk a Fidesz egyik legdurvább köpönyegforgatására!

Szombaton lesz a trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója. Ilyenkor általában rendre megszaporodnak a kormánypárti politikusok magasztos Facebook-posztjai, nagynemzetikeresztény megnyilvánulásai. Jobb azonban nem elfelejteni, hogy a Fidesz pont ebben a témában követte el az egyik legdurvább árulását, köpönyegforgatását.

1990. június 4-én a Fidesz képviselői kivonultak a Trianon-emléknapról, ezt pedig parlamenti jegyzőkönyv támasztja alá.

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen"

- áll a jegyzőkönyvben.

Aztán, emlékezzünk meg arról is, hogy a Fideszben akkoriban Orbán még együtt politizált Ungár Klárával, Fodor Gáborral, és a pártnak az SZDSZ volt a természetes politikai szövetségese. A Liberális Internacionálé tagjaként a Soros-ösztöndíjas Orbán és társai akkor még rendre gúnyosan odakiabáltak a felszólalások alkalmával a kereszténydemokratáknak:

„Csuhások! Térdre, imához!”

1991-ben II. János Pál pápa látogatását is cápalátogatásként kommentálta Orbán, és nap mint nap hadakozott a trianoni megemlékezések, a határon túli magyarokért kiálló koncepciók ellen.

Van még kérdés, azzal kapcsolatban, hogy mennyire hiteles a nemzeti színű szalaggal átkötött narancs?