Miért gondolják sokan a Jobbikban, hogy Toroczkai a Fidesz embere? Ezért! - hangfelvétel!

Ön szerint Toroczkai a Fidesz ügynöke vagy sem? Nehéz ezt a kérdést megválaszolni, azonban elég meggyőzőek voltak az emellett szóló történések és számunkra végül egyértelművé vált, hogy Toroczkai információkat szivárogtatott a Jobbik elnökségi üléseiről a fideszes lakájmédia betanított szakmunkásának. Itt vannak azok az ügyek, amelyek egyre több Jobbikos számára igazolták, hogy Toroczkai László már elég régóta a Fidesz kottájából játszik.

A Jobbikban többen is arról beszélnek, hogy Toroczkai László a Fidesz ügynöke. Nehéz ezt így explicit kijelenteni, mindenesetre úgy tűnik, hogy nagyon sokat köszönhet neki a kormánypárt. És most nem napjaink, a Jobbik kettészakításának irányába tett erőfeszítéseiről beszélek. Ennél jóval korábbi eset is abba az irányba mutat, hogy Toroczkai konkrét és bizalmas információkat szivárogtatott a kormánypárti médiumok részére. Feltehetően ez lehetett az egyik oka annak, hogy a választások után meg kellett szabadulni a Jobbik számára időzített bombaként ketyegő ásotthalmi polgármestertől. Úgy tudjuk, hogy a legnagyobb ellenzéki párton belül egyáltalán nem volt meglepetés Toroczkai eltávolítása, sőt többen már korábban meglépték volna azt, ami csak a választások után valósult meg.

Toroczkai, ha biztosan nem is tudhatta, mindenképpen sejthette, hogy sokan táplálnak irányába ellenérzéseket, hiszen nem kevés jobbikos már korábban is árulóként tekinthetett rá. Ez lehetett az oka, hogy előrelátó módon inkább előre menekült és nem túl elegáns módon, átlátszóan türelmetlenül már április 9-én kora reggel Vona Gábor bírálójaként és utódjaként jelentkezett be Facebook-posztjával. Persze, ez sem erősítette az iránta érzett gyér szimpátiát a vezetőségben, azonban a vele szemben érzett bizalmatlanság - a jelek szerint - már jóval korábban kialakulhatott. Hogy miért? Több olyan ügy is volt, ami Toroczkai ellen borzolta a kedélyeket. És most nem arról fogunk írni, hogy hogyan maradhatott szabadlábon az, aki mellől oly sokakat vittek el. Ez is érdekes kérdés lehetne, azonban a hasonló információkat jó sokáig titkosítani szokták, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek, így ennek bizonyításáról vagy ellenbizonyításáról most leteszünk. Az persze hatalmas hiba és felelősség, hogy ezekről az alábbi ügyekről nem értesült sem a tagság, sem a.  szimpatizánsok, hiszen akkor másképpen alakult volna az elmúlt hetek Fidesz által gerjesztett szalámi-színjátéka.

A meglehetősen beszédes történet nem más, mint az a fideszes sajtónak történő folyamatos szivárogtatás ügye. Nyílt titok a Jobbikon belül, hogy valamikor még Toroczkai pártba történő beépülésének legelején furcsa, mindaddig szokatlan dolog történt a szervezetben. A nyilvánvalóan zártkörű elnökségi ülések történései, esetleges vitái megjelentek a kormánypárti fluffermédiában, többek között a hazugságokban és gusztustalan karaktergyilkosságokban jeleskedő Ripostban, a Magyar Időkben, illetve a Lokálban. Akkor még senki sem tudta, hogy ez hogyan történhetett meg, mindenesetre megtörtént. De kinek állhat érdekében ez az egész? – tették fel sokan a kérdést. Ez volt az, ami végül abba az irányba mutatott, hogy Toroczkai szivárogtat.

A gyanú az idő előrehaladtával csak tovább erősödött. A belső bizalmas információk szivárogtatásának etikátlan mivoltát feltételezhetően nem kell elmagyarázni a kedves olvasóknak. Mindenesetre, biztosak vagyunk abban, hogy amennyiben ehhez hasonló dolog történne két rivális autógyártó cég vagy mondjuk két konkurens gyógyszeripari vállalat között a piacon, azonnal megindulna az eljárás az adott munkatárssal szemben ipari kémkedésért, és a felperes bizonyára hamar felvetné a büntetőjogi felelősségét a belső titkokat, információkat szivárogtató vezetőnek. A politika persze más. Mindenesetre az a petit malheur, hogy a kormánypárti média cikket jelentetett meg az elnökségen belül történtekről a mi felfogásunk szerint a kémkedéshez hasonlítható. A cikkek tartalmilag mind a Jobbik lejáratásának, gyengítésének eszközei voltak, amelyek többek között arról szóltak, hogy Vona Gábor diktátorként irányítja a Jobbikot, hogy válságban van a Jobbik, hogy egyre nagyobb a konfliktus a Jobbikon belül satöbbi. A valóságban azonban pont az történt, hogy ezeket a konfliktusokat maga Toroczkai gerjesztette.

A Jobbik azonban nem hagyta annyiban a dolgot és sajtópert indított az adott médiumok ellen, feltételezhetően meg akarta tudni, hogy kitől származnak a bennfentes információk. Az ellenzéki párton belül nyílt titok, hogy minden elnökségi taggal, illetve az elnökségi üléseken résztvevő személlyel aláírattak egy nyilatkozatot, amelynek az volt a lényege, hogy az adott illető büntetőjogi felelőssége tudatában kijelentette, hogy nem adott át információt a Jobbikkal ellenséges kormánypárti sajtónak. Nos, ezt a nyilatkozatot, csak egyetlen ember nem írta alá az érintettek közül, méghozzá Toroczkai László.

A megkérdezett jobbikosok szerint az is nagyon érdekes, hogy a kiszivárogtatott ügyek jellemzően Toroczkai és egy másik valaki vitájáról szóltak.

Állítólag több olyan sajtóper is volt 2017-ben, ahol a kormánypárti "újságíró" a tárgyalásokon konkrétan kimondta, hogy megbízható forrása van, aki a Jobbik egyik vezetője.

Majd a választások előtt néhány nappal a fentieket megerősítve a Ripost nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, ahol Toroczkai beszél valakinek arról, hogy Mirkóczki Ádám lemondtatását követelte egy elnökségi levelezésben. Ez a felvétel azonban a jobbikos forrásaink szerint nem akkor, hanem jóval korábban történhetett, csak a kampányfinisben a Fidesznek kézenfekvőbb volt azt kommunikálni, hogy ez a konfliktus valós időben zajlik. Mirkóczkinak egyébként az volt a „bűne”, hogy Donald Trump szerepéről negatívan nyilvánult meg, amit Toroczkai nehezményezett. A szanaszét vágott felvételen az hallatszik, hogy Toroczkai László valakit informál a Mirkóczkival kapcsolatos konfliktusáról. A Ripost persze hatásfokozás és a dezinformálás érdekében azt állította, hogy Toroczkai az őt telefonon felhívó csalódott jobbikosoknak beszélt. Ezzel szemben véleményünk szerint feltételezhetően sokkal inkább azzal a kormánypárti "újságíróval" beszélget, akit folyamatosan informálhatott a Jobbik belső ügyeiről. Ezt a gyanúnkat támasztja alá az is, hogy a beszélgetés egy pontján Toroczkai kitér a szivárogtatás kérdésére is, amiről csalódott jobbikosokkal nemigen beszélhetett volna:

„Nyilvánvalóan arra megy most ki ez a történet, hogy vagy azt tudják meg, hogy poloska van az elnökségin vagy ami ennél szerintem sokkal valószínűbb az az, hogy ki volt az…” aki szivárogtatott (szerk.) - tehetnénk hozzá a végéhez a nagy valószínűséggel levágott mondatrészt. De hallgassák csak az informátort: