Megtaláltuk az „újságírót”, akinek információkat adott át a szivárogtató jobbikos

Hecker Flórián, a Lokál nevű kormánypárti szennylap, majd az orbánista Origó politikai újságírója volt az, akinek információkat adott át egy jobbikos informátor. Ez azért is érdekes, mert eddigi munkássága alapján Hecker volt az egyik olyan médiamunkás, akinek feltételezhetően ki volt adva a Jobbik és persze Vona Gábor minden eszközzel történő lejáratása a választások előtt. A titokzatos jobbikos forrás által átadott információkat végül feltételezhetően jól megcsavarva, dezinformációkkal megtűzdelve, picit megszínesítve, habonyosítva tálalták Orbán lakájkomédiájánál.

Mint arról tegnapelőtti cikkünkben beszámoltunk több olyan sajtóper is volt, ahol egy kormánypárti „újságíró” tanúként arról beszélt, hogy biztos forrása van a Jobbikban. Mi logikailag arra következtetünk, hogy ez az „újságíró” és a Toroczkai szivárogtatásának szanaszét vágott hangfelvételén hallható hang mögött valójában egy és ugyanaz a személy bújhat meg. Vagyis ha a következtetéseink helytállóak, akkor Toroczkai László - pártját és párttársait elárulva - adott át információkat Hecker Flórián számára a Jobbik elnökségi ülésein történtekről, amit aztán Hecker, illetve a kormánypárti sajtó szépen megfideszesítve tálalt a közvéleménynek. Telefonon elértük Heckert, aki nem kívánta kommentálni a feltételezésünket. Számomra azonban felerősödött a gyanú, hogy ő hallható a márciusban, Ripost által közreadott felvételen, ahol Toroczkai László többek között Mirkóczki Ádám, jobbikos szóvivő felmentésének kezdeményezéséről beszél.

Már korábban is beszéltem Heckerrel telefonon, amikor egy interjút készített velem az origo számára a zsurpubi.hu indulásakor. Ez az interjú egyébként azért is érdekes, mert soha nem jelent meg, aminek valószínűleg két oka lehet: az első ok talán, hogy nem érte el a célját, vagyis nem sikerült volna eléggé lejáratni - a cikk által - az újonnan induló portálunkat; a másik ok pedig az lehet, hogy talán nem is megjelenésre készült az interjú, csupán az engem nem ismerő Toroczkai László tájékoztatása volt a célja. Ki tudja... Mindenesetre beszélgetésünk közben Hecker jellegzetes hanghordozását véltem felismerni, amikor visszaidéztem magamban a Toroczkai-féle hangfelvételen hallható „párbeszédben" a hallgató felet, pontosabban e titokzatos és rejtélyes személynek a hangját.

Feltételezem, hogy a kedves olvasó számára nem kell hosszasan fejtegetnem, hogy mit bizonyít számomra ez az egész szivárogtatási ügy. Toroczkai neve nálam beesett a nagy történelmi pantheon alatt lévő mocsárba, ahol ott van a Nemzeti Parasztpártot eláruló Darvas József, a szociáldemokratákat megmalmozó Buci Gyuri, a kisgazdákat szembeköpő Dobi István és még jónéhányan az egykori kriptokommunisták közül. Napjaink egyeduralomra törekvő kommunista pártja a Fidesz, a kriptofideszesek pedig más pártokba kémként beépülve szalámizták és szalámizzák le a rivális pártokat. Az MDF-nek is megvan a Hende Csabája, az FKGP-nek a Turi-Kovács Bélája és a KDNP-nek is megvan a Semjén Zsoltja. Ide, Dante poklának kilencedik körével megegyező helyre esett most Toroczkai, mert a hangfelvételt hallgatva számunkra egyértelművé vált, hogy ő a Fidesz ügynöke.