Bár 8 éve a Fidesz kormányoz, az egészségügyi államtitkár szerint most gyors lépésekre van szükség

A gyomorforgató, állami pénzekkel kitömött Magyar Időknek adott interjút Nagy Anikó, az új egészségügyi államtitkár. A szokásos közhelyek mellett mondott azért érdekes dolgot is, arra gondolunk, amikor épp Orbánék nem túl hatékony kormányzásáról rántotta le a leplet.

Az egészségügyi stratégiai célkitűzéseket hosszú távra érdemes meghatározni, mint ahogyan a jelenlegi stratégiai program is cikluson átívelő. De az egészségügyi ellátórendszer szervezésében, ellenőrzési rendszereinek megújításában, a működési struktúra párhuzamosságainak megszüntetésében minél előbb határozott és gyors cselekvés szükséges, amihez a kórházvezetők szakmai együttműködése elengedhetetlen.

- mondta a lapnak Nagy Anikó.

Túl hosszú elemzést nem érdemes szentelni ezeknek a soroknak, de két dolog tisztán érződik belőle. A hosszú távra meghatározni kívánt stratégia ismerős, könnyen lehet, hogy az eddigi 8 évben is erről volt szó, azért nem történt semmi. Pontosabban történt: az egészségügyi ellátás színvonala soha nem látott mélységekbe süllyedt. Az ellátórendszer szervezését illetően pedig a „gyors cselekvés”, a „minél előbbi, határozott fellépés” arra utal, hogy valami nagyon nincs rendben és sürgős beavatkozásra van szükség.

Úgy tűnik, az egészségügyi államtitkár elfelejtette, hogy Orbánék kormányoztak az elmúlt nyolc évben...

Ami persze a valóságban élő, a kormányzással nem törődő hatalom működését pontosan érzékelő tömegek számára cseppet sem meglepő, csupán azért furcsa, mert ellentmond az épp a Magyar Idők és társai által rendszeresen erőltetett, szánalmas propagandának.

VarolistaKonzultacio_merleg

gusztustalan