Toroczkaiék mozgalmának szellemi atyja, Andrew Pongratz a választás előtt még Orbánt éltette

Nem is akárhogy. De itt a fő kérdés valójában az, hogy mit kell várnunk egy olyan „ellenzéki” mozgalomtól, amelynek szellemi atyja szerint Orbán Viktor a legjobb miniszterelnök Magyarország történetében. Ő persze ezt meg is válaszolta már egy másik posztjában: természetesen Orbán és a Fidesz támogatását. Erre mondanák, hogy kibújt a szög a zsákból, de itt még zsák sincsen. Csak egy újabb bizonyíték, hogy Toroczkai László és Novák Előd valójában Orbán érdekében cselekszik.

Andrew Pongratz - Pongrátz Gergely öccse - a választások másnapján a Gajdics Ottó-féle Magyar Idők nevű szennyportál Fidesz győzelmét megéneklő és éltető Világraszóló diadal című cikkét megosztva és kommentálva többek között ezt írta:

„Mint mi nagyon jol tudjuk nagyon sok tenni való van még 56 eszméje megvalósitásáig hazánkben. Az állam aparátus nagy része és az igazság szolgáltatás még mindig nagyrészben a balliberálisok kezébe van az országban, ezen egyedül még a Fidesz sem volt képes még változtatni, s ehhez nagyon nagy segitségre van szüksége a Fidesznek mely segitséget a balliberális pártoktol nem fog a Fidesz meg kapni de a Jobbik be kell álljon partnernak és be kell segitsen.” (sic!)

Nos, igen, jól látják, úgy tűnik, hogy Andrew Pongratz a Fidesz állampártban a legnagyobb ellenzéki párt számára a csatlós szerepet szánná, eszerint Orbán totális diktatúrája a fideszes Jobbik támogatásával kell, hogy révbe érjen, közösen felszámolva a független igazságszolgáltatás intézményrendszerét.

A Novák előd és Toroczkai László nevével fémjelzett mozgalom szellemi atyjának, a Dupla Kávé nevű mulatós együttesért rajongó Andrew Pongratznak persze nem igazán lehet felróni a valóságtól meglehetősen elrugaszkodott „meglátásait”, hiszen az arizonai ház medencéjének széléről, vagy az Arizona Patriots amerikai futballmeccsek lelátójáról nem is lehet elvárni, hogy az ember felismerje, Magyarországon újra a Rákosi-korszakot idéző egyeduralom van kiépülőben Putyin atyáskodásával.