Uruguay, Portugália és Spanyolország is szenvedve nyert, CR lenyomta Puskást, ma eldőlhet Messiék sorsa

Tegnap az 1-0 volt a favorit eredmény, mindhárom esélyes nehezen, de legalább ilyen arányban nyerni tudott. Az ötszörös aranylabdás portugál sztár ismét gólt szerzett, ezzel megdöntötte Puskás Ferenc rekordját.

A tegnapi játéknapon mindegyik esélyes nyert, de Uruguay, Portugália és Spanyolország is alig tudta legyűrni a papíron esélytelen ellenfelét.

URUGUAY–SZAÚD-ARÁBIA 1–0 (Luis Suarez)

PORTUGÁLIA–MAROKKÓ 1–0 (C. Ronaldo)

IRÁN–SPANYOLORSZÁG 0–1 (D. Costa)

Ezzel egyébként eldőlt, hogy Szaúd-Arábia, Egyiptom és Marokkó is kiesett. A második meccsén a negyedik gólját szerző Ronaldo pedig 85 találattal az európai futballválogatottak gólkirálya lett, bizonyos Puskás Ferencet (84) megelőzve. Azt azért jegyezzük le, hogy míg Puskásnak ehhez a teljesítményhez összesen 85, addig a portugál csillagnak 150-nél is több találkozóra volt szüksége.

A tegnapi meccsek nem igazán hozhatták lázba a szurkolókat, a mai nap azonban izgalmas összecsapásokat és egy vérbeli, éles rangadót is tartogat:

C-CSOPORT

14.00: Dánia–Ausztrália (Szamara)

17.00: Franciaország–Peru (Jekatyerinburg)

D-CSOPORT

20.00: Argentína–Horvátország (Nyizsnyij Novgorod)

A Messi vezette Argentína számára ráadásul létkérdés a három pont megszerzése, a horvátok ellen viszont nem lesz könnyű dolguk, még az is benne van a pakliban, hogy az argentínok a csoportkört sem élik túl, ami óriási blama lenne.

letöltés_(1)

Fotó: REUTERS/Marcos Brindicci

Nyitókép: REUTERS/Hannah McKay