Debrecenben szimpátiatüntetést tartottak a leváltott igazgató mellett

Néhány éve még az ország legjobb tanárainak egyikeként Eötvös-díjjal tüntették ki Rózsavölgyi Gábort, ma már alkalmatlannak találta a tantestület az igazgatói feladatok ellátására, a fideszes ellenjelöltet viszont pont alkalmasnak ítélte. Éljen a többség akarata! Ja, nem!

50-en tüntettek szombat délelőtt Debrecenben az Ady Endre Gimnáziumnál, hogy kiálljanak Rózsavölgyi Gábor mellett. Mint az köztudott, Rózsavölgyi Gábor 2002 óta látta el az igazgatói feladatokat a debreceni Ady Endre Gimnáziumban.

Munkájáról mindent elárul, hogy a gimnázium tanárok az ő pályázatát támogatták, ennek ellenére a helyi tantestület mégsem őt, hanem a fideszes önkormányzati képviselőt, az eddig az Epreskerti Általános Iskola igazgatóhelyetteseként dolgozó Türk Lászlót nevezte ki az iskola élére. A botrányos kinevezéshez fontos adalék, hogy a nevelőtestület 62 tagjából 1 szavazat kivételével mindenki az eddigi igazgató, Rózsavölgyi vezetői programját támogatta, míg ellenben a fideszes jelölt, Türk elképzeléseit ötvenhatan leszavazták.

A Fidesz erőpolitikájának bizonyítéka, hogy az oktatási államtitkár az említett előzmények ellenére indoklás nélkül utasította el az eddigi iskolaigazgató pályázatát.

fogarasi_renata_civishir

(Fotók:Fogarasi Renáta/Cívishír)