Na végre: A Klik új elnöke szerint nincs is pedagógushiány

Csak ki kellett mondani és máris megoldódott minden probléma az oktatásban. Úgy működik ez, mint a kivándorlás, az egészségügy finanszírozásának vagy épp a munkaerőhiánynak a letagadása. Ha nem beszélünk róla, akkor nincs is.

Betöltetlen álláshelyek vannak, de nincs országos pedagógushiány - jelentette ki Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ új elnöke a Magyar Hírlap csütörtöki számában megjelent interjújában.

Szűcs Tamás, aki 2006-tól 2010-ig volt a Fidesz tagja, most pedig a Pedagógusok Demokratikus Szervezetének elnöke, július közepén ezt némileg másképp látta:

2025-től lesz nagyon nagy gond a pedagógushiány, nem lesz, aki tanítson. A munkaterhet növelik, hogy a hiányzó munkaerőt pótolják. Átmeneti megoldás lehet a nyugdíjasok munkavégzését korlátozó kormányhatározat módosítása. Jelentősen csökkenteni kellene a tananyagot, előtérbe helyezni az informatikát - fogalmazott.

De ez nyilván csak ellenzéki hazugság lehetett. Akárcsak a kivándorlás, a szakember hiány, vagy az egészségügy problémái.