A Fidesz hazugsággyára teljesen elmosta a határokat az ocsmány propaganda és a valóság között

A szaros pelenka-sztorit ugye már mindenki ismeri. Ahogy azt is, hogyan próbálták meg a miniszterelnöki ánusz körül az öntudatos seggnyalók jelentéktelenné tenni a gyomorforgató jelenetet. Az viszont talán kevesebbeknek tűnt fel, hogy kakadobálás margóján megcsillant: a magyar emberek jelentős része már tényleg, de tényleg bármit el tud képzelni a hatalom aljasságának szintjeiről.

Orbán Ráhel mozdulatában az egész NER működése benne volt, a reakciókban pedig a komplett magyar valóság. A fideszes elit „csinálom, ami nekem tetszik, minden erkölcsi, emberi normát, törvényt, nemzetközi kapcsolatot, írott és íratlan szabályt lefosva” mentalitása, majd a fluffermédia szokásos hányingerkeltő elhallgatása, illetve mosdatása, miközben a magyar társadalom még gondolkodni képes része csak az öklét rázhatja tehetetlenül.

Persze, a humor azért ezúttal sem maradt el, beindult a mémgyár, minek következtében egy sokkoló információ bukott elő, s vele kapcsolatban kénytelenek vagyunk széttárni a karjainkat: tényleg elérte a Fidesz, hogy a még épelméjű választópolgár se tudja eldönteni egy hírről, hogy igaz-e vagy csak kamu, poén, mert a propagandagyárról immár bármit képes feltételezni?

A Facebookon ugyanis feltűnt a következő kép:

Az internet népe pedig hol felháborodva, hol teljesen értetlenül, ugyanakkor valóságtartalmat feltételezve ragadott billentyűzetet: „Na ezt neee, ez most komoly??” „Azért mindennek van határa…” Még ehhez is van pofájuk!” "Aztak.rva" stb.

És ami a legszomorúbb ebben, hogy nem kell csökkentett értelmi képességekkel rendelkező, szotyiért megvehető szavazópolgárnak lenni ahhoz, hogy elgondolkozzunk: a köztévé médiaetikát és hitelességet rég elkaparó narratívájába ez simán beleférne. Egy évtized sem kellett hozzá, és Orbánék elérték, hogy a magyar emberek a legaljasabb, legocsmányabb, legirreálisabb hazugság összegányolását is feltételezik a saját adóforintjaikból kitartott köztévé filléres médiamunkásairól. Miért ne tennék, hiszen eddig is képesek voltak bármiről bármilyen ordasat hazudni, és ha esetleg bírósági úton ki is derült az igazság, az sem érdekelt utólag már senkit.

Csodálkoztunk volna, ha az Origó előállt volna azzal a „hírrel”, hogy valójában Soros Györgynek lehet köze a fosos pelenkához?

Forrás: Facebook

Tulajdonképpen nem. És ez több mint siralmas…