Orbánék tudni akarják, hogy milyen szervezetekben, illetve Facebook-csoportokban vannak benne a tanárok

Még ebben a hónapban „nemzeti konzultációt” küldenek a tanárok részére, amit szakmai konzultációként próbálnak eladni.

Több dologra is kíváncsiak, így a kérdőívben szerepelni fog például az óraszámokra, a szakszervezeti és más szervezeti tagságokra, sőt a Facebook-csoporttagságokra vonatkozó kérdés is.

Érdekesség, hogy a felmérés kezdeményezője a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete volt, ők azonban időközben jelezték, hogy a munka nem éppen az ő elképzeléseik szerint halad. Az ellen nem volt ellenvetésük, hogy a minisztérium kikötötte, hogy a kutatást a kormányközeli Századvégnek kell elvégeznie (:-D :-D :-D), azonban a nemrég visszakapott kérdőívekkel kapcsolatban megjegyezték, hogy az minden szakmaiságot nélkülöz. A PDSZ szerint

az óraszámokra, munkaterhelésre általánosságban kérdeznek rá, mintha a kérdező sem tudná, hogyan épül fel egy pedagógus munkahete. Emellett olyan kérdések vannak benne, amelyek nem relevánsak a munkaterhelés vizsgálata szempontjából.

Ráadásul a kitöltés nem anonim módon történik, ugyanis a kitöltőnek meg kell adnia az oktatási azonosítóját.

Persze már nem újdonság, hogy a kormány nem foglalkozik a szakmai érvekkel, ahogyan az oktatással kapcsolatos problémák megoldásában sem érdekeltek. Úgy tűnik azonban, hogy néhány teljesen más jellegű adatra nagyon is kíváncsi a hatalom.

Orban_a_Diktator_01_comicstyle_(1)_1