A szétvert jogállam romjain páváskodó Orbán Viktor hősnek mutatja magát, közben csak egy kiégett hatalommániás

A kétharmados többséggel megszavazott Sargentini-jelentés óta meglehetősen frusztráltak a NERtársak. Nem is csoda, hiszen rég koppintottak már ilyen látványosan a miniszterelnök fejére. Unalomig ismételt kommunikációs paneljeik csak még jobban kiemelik a lényeget: az óvódás gyerekek szintjét súroló sértődöttségüket.

Az elmúlt néhány napban Orbán Viktor csatlósai még nagyobb pofával kommunistáznak és sorosoznak, mint eddig, miközben keresztény értékekkel próbálnak pózolni, továbbá hihetetlenül színvonaltalan módon igyekeznek „viccet csinálni” a Magyarországról szóló jelentés szerzőjének, a holland Baloldali Zöldek tagjának, Judith Sargentini-nek a nevéből.

Apropó, kereszténység! Épp a minap adott interjút Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője a Financial Timesnak, ahol így fogalmazott: „a keresztény értékek, amiket hirdetek, közelebb állnak Ferenc pápához, mint az Orbán-félékhez.” Nos, azt pontosan tudjuk, hogy a kormány a maga perverz módján csak addig keresztény, ameddig az neki jól jön ki, ha pedig bármi olyan hangzik el mondjuk a migráció kapcsán az Isten földi helytartójának számító Ferenc pápa szájából, ami nem összeegyeztethető a NEReszténységgel, egyik legundorítóbb csatlóskutyájuk, Bayer Zsolt máris ráugrik, hogy liberális, genderben hívő marhának nevezze. De van még tovább is! A Lépjünk, hogy Léphessenek! Egyesület tagjai öt éve, egészen pontosan 1749 napja küzdenek, hogy az otthonápolást végre elismerje az állam foglalkoztatási jogviszonyként, és hogy legalább minimálbér járjon érte. Csakhogy az Orbán-rezsimet ez a kérdés cseppet sem érdekli. Pedig mintha nem arról szólna a kereszténység, hogy a gyengéket, a bajbajutottakat és a segítségre szorulókat inkább hagyjuk megdögleni, hogy ne legyenek mások terhére. Ezeket a nézeteket a nácik hirdették.

Mint azt már korábbi cikkeinkben boncolgattuk, egyértelmű volt, hogy amennyiben április 8-a után hatalomban marad Orbán, minden ellenzéki médiumot el akar majd hallgattatni, hiszen egyszerűen nem bírja elviselni az ellenvéleményeket (egy jó ideje már a konstruktív kritikát sem). Arra azonban talán nem számítottak sokan, hogy ilyen házmestertempóban hajtják majd végre aljas tervüket. Az elmúlt években jóformán az egész megyei laphálózatot felvásároltatták Mészáros Lőrinccel, a Metropol kiszorítása után Lokál néven a Habony-féle vonal is megmutatta, mit tud, G. Fodor Gábor vezetésével megalakult a 888.hu, „megreformálták” a Figyelőt, saját rádiókat indítottak, az utóbbi fél évben lerohanták a HírTV-t, kicsinálták a Heti Választ, most pedig úgy tűnik, hamarosan az Index következik.

Spéder Zoltán kilépett az Index mögül, a több milliárd forintot érő CEMP-et pedig az eddigi igazgató és egy KDNP-s üzletember vette át. Az történt, hogy a kegyvesztett Spéder tulajdonában lévő két CEMP-cég előbb megszerezte az Index alapítványát, a Magyar Fejlődésért Alapítványt alapító NP Nanga Parbat 17 Zrt.-t, majd ezután Spéder az egész csomagot eladta Ziegler Gábor és Oltyán József magánszemélyeknek. A 444.hu információi szerint Rogán Antal és Habony Árpád már évek óta szeretné valahogyan bekebelezni az Indexet. Erről többször beszéltek Orbánnak is, főleg a G-nap után. A portál egy tavalyi terjedelmes cikkében utánajárt ennek a sztorinak, és mint írták, Rogánék Schmidt Máriával és holdudvarával kiegészülve „becsületbeli ügyként” beszéltek arról, hogy ki kell csinálni az Indexet, mivel úgy vélték, a híroldal mögött egy Spéder-Simicska-Lázár „árnyékkoalíció” áll.

Végül említsük meg azt is, hogy egy új rendelet szerint már a kulturális intézmények is csak engedéllyel nyilatkozhatnak, így többek között az Operaház, a Nemzeti Múzeum és a Müpa, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma alá tartozó bármely intézményre szintén ez vonatkozik. Ennek értelmében mostantól nem tarthatnak sajtótájékoztatót, nem lehet velük interjút készíteni, illetve nem adhatnak ki még egy saját közleményt sem addig, amíg azt a minisztérium jóvá nem hagyta.

A rezsim működését elnézve egyetlen szó jut eszembe: paranoia. Nézzük csak a betegség pontos meghatározását! „A paranoid zavar vezető tünete a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék, illetve téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazságtartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz. Ezek a téveszmék sohasem bizarrak, emiatt gyakran hihetőnek tűnnek, annál is inkább, mert a betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat. A nyílt ellentmondás, a „leleplezés” néha heves indulatot, dühreakciót válthat ki. A betegek hangulata egyébként szinkronban van a téveszmék tartalmával: szerelmi tébolyban, nagyzásos téveszmék hatására akár euforikus, míg pl. „üldözési mániában” szorongó, feszült, sokszor depresszív.”

Hát itt tartunk. Egy álmában magát az állatok királyának képzelő, de a valóságban állandóan csak rettegő, kisebbségi komplexusos egér kitalált egy struktúrát, amelyben mindenkit arra kényszeríthet, hogy oroszlánként tiszteljék, vagy legalább rettegjenek tőle, ha már tisztelni nem hajlandóak. A rendszer pedig nem más, mint egy Magyarországnak hazudott rémálom a Kárpát-medencében, amiből egyelőre nem tudjuk, mikor és hogyan lehet felébredni.