Elszállt vele a ló: Orbán eljátssza a nép egyszerű gyermekét, de valójában luxusgéppel repked focimeccsekre

Elszállt vele a ló: Orbán eljátssza a nép egyszerű gyermekét, de valójában luxusgéppel repked focimeccsekre
Ilyen "mostoha" körülmények között utazik Orbán
Fotó: jetcraft.com

Méghozzá a közpénzekkel kitömött Garancsi István nevű százmilliárdokat kasszírozó strómanja „vendégeként”. A legtöbb ember azonban már átlát az Orbán által játszott ízes beszédű, hátizsákos és feltűrt ingujjú, „ a nép egyszerű gyermeke” szerepen, és jól tudja, hogy azon a gépen valójában Garancsi volt és lesz a vendég. Ez a tény önmagában szinte bárhol a világon elegendő lenne, ahhoz, hogy egy korrupt kormányfőt elsöpörjön, náluk azonban egyszerűen csak elhallgatják a kormánypárt uralta médiában a hírt és a markukba röhögnek a hatalmon levők. Pedig hamarabb vége lesz ennek a janicsárvilágnak, mint azt gondolnák…

Már a gondolkodó Fidesz-szavazók egy jelentős része is eljutott az „ez már vállalhatatlan” véleményig, az egykori kormánypárti vezetőértelmiségről nem is beszélve, akik véleménye miatt lapszámokat zúznak be és teljes szerkesztőségeknek mondanak fel.

Havasi Bertalan cinikus nyilatkozata pedig csak tovább erősíti a még gondolkodni képes magyar választókban, hogy a pofátlanság a mai magyar kormányzatban és hatalomban már nem ismer határokat. Egy ilyen méretű „ajándék” elfogadása egy piaci szereplőtől nyilvánvalóan színtiszta korrupció. Orbán tehát egy korrupt politikus.

Orbánnal tehát nem az a legnagyobb baj, hogy a lánya eldobja a szaros pelenkát a szomszédos ország egyik parkolójában, majd tízmilliós órában feszít; még csak azt sem lehet rábizonyítani, hogy a veje a tudtával csalt el eurómilliárdokat, ami persze nyilvánvaló; hanem a legnagyobb gond az, hogy egy velejéig korrupt, beteglelkű és megalomán diktátor. A legtudatlanabb, agymosott, az emberi jogok és a jogállamiság jelentőségét fel sem fogó hárommilliónak még el tudja játszani, hogy ő a nép egyszerű gyermeke és ez 2018-ban - megspékelve egy kis orosz segítséggel és csalással - még egy újabb győzelemhez is elég volt, de semmi sem tart örökké.

Európa ugyanis feleszmélt, és már az eddig Orbán pártján álló konzervatív politikusnak is leesett, hogy Orbán egy keleti (értsd: az oroszok által hatalmon tartott) diktátor, akinek annyi joga van Európában politizálni, mint mondjuk a cipővel asztalon doboló néhai Hruscsovnak. Amint elzáródnak az európai pénzcsapok és nem lesz honnan lopnia Orbánnak és bűntársainak, akkor már nem lesz olyan könnyű ezt a ma még csendes és szervezetlen, de egyre inkább felbőszített és felheccelt, lassan-lassan magára találó valódi kétharmadot bekussoltatni.