Bolgár György arról, hogy Köves Slomó állhat-e a kirúgása mögött: nehéz más magyarázatot találni

Bolgár György arról, hogy Köves Slomó állhat-e a kirúgása mögött: nehéz más magyarázatot találni
Bolgár György
Fotó: Tuba Zoltán

Korábban már megírtuk, hogy Bolgár Györgyöt feltételezhetően azért rúgták ki a 168Órától, mert a szélsőségesen kormánypárti Köves Slomó ténykedésével kapcsolatban meglehetősen kritikus Heisler Andrással, a MAZSIHISZ elnökével készített interjút a Klubrádióban és így állhattak rajta - a részben szintén befolyásuk alatt álló rádióból történő elbocsátásnál eggyel könnyebben kimagyarázható - bosszút.

A 168Óra tulajdonosa, a Brit Média Kft. ugyanis egy a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez közel álló vállalkozás. Egykori lapjáról azt állítja Bolgár, hogy „nem mindenben olyan kritikus, mint lehetne”. Ez nyilvánvaló utalás arra, amit már a sajtóhírekre szenzitívebb fülek korábban is észrevehettek: a 168Óra - a kormányhirdetésekkel telepumpált Népszavához - hasonlóan enyhén szólva meglágyult a Orbán Nemzeti Együttműködési Rendszerével szemben.

A 168Óra főszerkesztőjének, Tóth Ákosnak a korábbi fölényes kijelentésére, miszerint:

 

Kilenc év után valóban megszűnt Bolgár György rovata a 168 Órában, mert a sorozat ennyi idő után elfáradt. (…) Szerintem el kéne olvasni a lapot: ennél karakteresebben ellenzéki lap ma nem igazán akad. Bolgár rovatának megszüntetése az én döntésem volt, amit nem kívánok hosszasan kommentálni.

Bolgár György az alábbi választ adta:

Ezzel szemben a tény az, hogy a formátum nem fáradt el, ez csak egy ócska kifogás. Ennek a kormánynak a politikája – bár korábban is így volt – egyre inkább a hazugságokra épül. Az általuk irányított média is a folyamatos hazugsággal operál, így aztán a téma állandóan az utcán hevert.

 Ez tehát Bolgár György szerint elég egyértelmű. 

Mi sohasem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk

– jelentette ki Orbán Viktor Strasbourgban, amit már akkor hatalmas kacaj követett. Hát, hogyan is fogalmazzunk eufemisztikusan: a valóság - feltételezhetően Köves Slomó közbenjárására – nagyon-nagyon magasról és nagyon-nagyon teleszarta Orbán Viktor luxusrepcsijének propellerét.

disz_unnepseg

Orbán udvari rabbija és udvari történésze közös "bevetésen"