Briliáns fideszes okfejtés: Amikor Kovács Zoltán a CEU-n tanult, akkor még jó volt, de most már nem az

Kikezdhetetlen logikájú interjút adott a Magyar Időknek Kovács Zoltán. 3-4 sorosozás között, az orbánoltár építése közben talán még ők is érezték, hogy némi magyarázatra szorul, miért is szerzett diplomát Zotya az Ördög által vezérelt intézményben. Nos, a megoldás olyan evidens, hogy utólag nem is értjük, hogy korábban, hogy szülhetett egyáltalán kérdőjeleket a téma.

A Magyar Idők független, tájékozott, objektív alkalmazottja a következő váratlan és kemény kérdést szegezte Kovács Zoltán kormányszóvivőnek:

"A Soros György által alapított egyetemen, a CEU-n PhD-fokozatot szerzett 2001-ben, ezt a baloldalon többen is a szemére vetették, amióta konfliktus van a kormány és az intézmény között. Az ott tanultakat kormányszóvivőként tudja kamatoztatni?"

És ha hiszik, ha nem, Zoltán ettől nem jött zavarba, pedig nyilván nem számított ilyen erős felvetésre (hahahahaha – a szerk.). Zoltán kapásból támadhatatlan érvekkel magyarázta meg, hogyan keveredett egy ilyen briliáns konzervatív jobboldali elme Soros György liberális fertőjébe:

Maguk a vádak jelzik, hogy mit várnak el. A felvetés, hogy nekem el kellene számolnom bármivel morális, politikai értelemben, azt jelzi: csak liberális, baloldali lehet, aki a CEU-n valaha tanult. Mára ez valóban így van, ezt a tendenciát láttuk kibontakozni az elmúlt közel két évtizedben, ami nem tesz jót a Közép-európai Egyetemnek. A kilencvenes évek második felében a CEU-n azt tanultam meg, hogyan lehet lebontani magunkban azokat a részben a kommunizmusból származó, dogmatikus gondolkodásra ösztönző felfogásokat, amelyek alapvetően a kérdésfelvetéskor eldöntik, hogy mi lesz a válasz.
Nekem akkor az a CEU-n még létező, mára megszűnt légkör sokat segített abban, hogy a kommunizmushoz, a demokráciához, az elithez való egészséges viszony kialakulhasson. Rendkívül sajnálatos, hogy a Soros György által támogatott szervezetek ezt a szellemiséget megtagadják. Nincs helye a kritikus, önkritikus megnyilvánulásnak, monolitikus, dogmatikus, kizárólagos szempontrendszer működik. Ez ma már nem a klasszikus értelemben vett liberalizmus.

Most már értjük, Zoli, nagyon ügyes vagy!