Beteg ország - haldokló egészségügy, egyre több és látványosabb tünet

Egyre nagyobb darabok szakadnak le az Orbánék által foltozgatni próbált díszletből.

Persze a magyar egészségügy évek óta produkálja az „erős és büszke” eseteket. Az orvosok, az ápolók, az eszközök hiánya, az iszonyúan hosszú várólisták, a kormány súlyos problémákkal szembeni közömbössége mindenki számára ismert és sajnos kézzel fogható tragédiaként van jelen a mindennapokban.

Lassan azonban már nincs az a propagandagyár, nincs az a szervilis médiamunkás, aki el tudná hitetni az emberek többségével, hogy nem az utolsó órában vagyunk, ami a hazai egészségügyi ellátás állapotát, és a beavatkozás halaszthatatlanságát illeti.

Amikor Zacher Gábor a sürgősségi osztályok túlterheltségére, leamortizálódott felszerelésekre, súlyos ember és eszközhiányra hivatkozva felmondott még talán a félrevezetett, fideszes szavazók fejében is megfordult a bűnös gondolat: itt valami nincs rendben. Hiába erőlteti a vezér, hiába mantrázza minden szervilis, kormányközeli egyén, hiába mondja rezzenéstelen arccal a kamerába Marsi Anikó.

Aztán a kötelezőt nemrég még ügyesen felmondó államtitkár, Nagy Anikó is leköszönt, a Népszava információi szerint Kásler Miklós személye, illetve megmagyarázhatatlan döntései miatt.

Őt - legalább ilyen váratlanul - követte a Honvédkórházat vezető Tamás Róbert. Felmondását egyelőre nem indokolták, azonban gyanús, hogy szinte egyszerre távoztak Nagy Anikóval. Könnyen lehet persze, hogy csak arról van szó, hogy a sürgősségi osztály közel működésképtelen állapota miatt neki kellett elvinnie a balhét.

Egyébként sem a fenti személyek a fontosak, az egészségügy borzasztó állapota messze túlmutat rajtuk.

Mindeközben a kormány továbbra sem foglalkozik a problémákkal, Tamás Róbert esetében a szokásos reakciót ezúttal a Honvédelmi Minisztérium tálalta, eszerint a „megoldás” még mindig a tagadás:

A Honvédkórházban a magas színvonalú szakmai tevékenység és betegellátás a továbbiakban is biztosított.

Beteg országban élünk.