Vegyél mély levegőt: Szájer szerint a Fidesz a Néppárt legsikeresebb pártja!

Mondjuk, felsorolni is nehéz, hányan követelik a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. De Szájert ez nem zavarja. Sőt!

A Mandinernek adott interjújában a következőt mondta a kizárás gondolatáról:

Ez a baloldal forgatókönyve. Ők nem szeretik, hogy a Néppárt a legnagyobb erő; nem szeretik, hogy ott van egy dinamikus, innovatív párt, a Fidesz, ha mások is követik a példáját, a Néppárt is dinamikussá és erőssé válhat.
A Fidesz a Néppárt legsikeresebb pártja, a három eddigi európai parlamenti választáson 50 százalék körül végeztünk. Ilyet ebben az európai pártszövetségben eddig senki nem produkált. A minket bíráló svéd, luxemburgi és finn tagpártok együtt rendelkeznek annyi mandátummal, mint a Fidesz egymaga. A legutóbbi választáson pár tucat mandátumon múlott, hogy megelőztük a szocialistákat és nem Martin Schulz lett a Bizottság elnöke. Ez a mi szavazataink nélkül nem lett volna lehetséges. Nem véletlen, hogy a baloldalnak az a stratégiája, hogy ne a sikerekről beszéljünk, ne arról, hogy 2010 óta mi változott Magyarországon, hogy miként hoztunk ki egy göröghöz hasonló gazdasági helyzetből az országot, ahol most nem kell többé IMF, s az ifjúsági munkanélküliség felszámolásában és gazdasági növekedésben pedig az Unió legjobbjai között vagyunk. Ezt nyolc év alatt véghez vittük. Amit a Fidesz csinál, azt le lehet másolni máshol is. Azért kell a Fidesz körül ilyen füstfelhőt létrehozni, hogy ez ne történhessen meg, hogy ne lehessen azt mondani, hogy egy kereszténydemokrata alapokon politizáló erő sikeres jövőt, követendő példát kínál Európa országainak. A Néppárt akkor fog újra megerősödni, ha rájön, hogy nem jó, ha kívülről irányítják, lökdösik. A küzdelem erről szól. A Sargentini-jelentés erről szól. Marad-e minden a régiben Európában, haladunk a lassú szétbomlás és válság felé, vagy ki tudunk jönni és a Néppárt vállalja a vezetést, vállalja, hogy maga is megújuljon…

Azért ezt muszáj még egyszer: "Amit a Fidesz csinál, azt le lehet másolni máshol is. Azért kell a Fidesz körül ilyen füstfelhőt létrehozni, hogy ez ne történhessen meg, hogy ne lehessen azt mondani, hogy egy kereszténydemokrata alapokon politizáló erő sikeres jövőt, követendő példát kínál Európa országainak."

Igen, Szájer úgy véli, a Fidesz egy kereszténydemokrata alapokon politizáló erő, ami sikeres jövőt, követendő példát kínál Európa országainak. 

És nem. Józsi ezt nem viccnek szánta.