Egyre többen írják alá a petíciót: Csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez!

A "Ne hagyjuk büntetlenül!" nevű akciót Hadházy Ákos kezdeményezte.

A politikus elmondása szerint már százezres nagyságrendről lehet beszélni, de ebben még nincsenek benne azok az aláírások, amiket a pártok gyűjtöttek, éppen ezért rendkívül bizakodó.

A független képviselő célja, hogy legkésőbb a tavaszi EP-választásokig egymillió aláírás gyűljön össze, így gyakorolna nyomást és kikényszerítené ki, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. 

Tegnapelőtt felhívott egy bácsi egy kis faluból, hogy már összegyűjtött 650-et, de majd akkor szeretné ideadni, ha megvan az ezer

- mondta Hadházy, majd hozzátette, kormánypárti szimpatizánsok is az aláírók között vannak, azt mondják, "nem a korrupció miatt szavaztak a Fideszre". 

Az Európai Unió által létrehozott elsősorban csalásokra és korrupciós bűncselekményekre szakosodott szupranacionális ügyészséghez Magyarországon és Lengyelországon kívül már minden európai ország csatlakozott. Érthető okokból Orbánék nagyon nem szeretnék, ha egy nyomozóhatóság pont az uniós pénzek elsíbolásának ügyeiben kapna jogosítványokat.

Csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez! Ön már aláírta? Ha még nem, ide kattintva is megteheti.