Kenyeret és cirkuszt: Németh Szilárd ingyen jegyet és kaját oszt, hogy legyenek nézők a birkózó vb-n

Arról nincs információ, hogy ő főzi-e a pörit hozzá. Az viszont biztos, hogy a Magyar Birkózó Szövetség közel háromezer ingyenjegyet oszt szét a kiemelt fontosságú napokra a klubok között a budapesti birkózó világbajnokságra, valamint az utazást és az étkezést is fizetik.

A napi.hu írta meg, hogy nem bízta a véletlenre a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ), hogy lesz-e elég nézője a 2,5 milliárd forintból megrendezett birkózó világbajnokságnak Budapesten október 20-28. között. A Németh Szilárd (Fidesz-alelnök) által elnökölt szövetség ugyanis október 21-re és 27-re, a világbajnokság két kiemelt versenynapjára 60 darab 47 fős buszt küld tagszervezetei számára. Ez közel háromezer nézőt jelent az amúgy 12,5 ezer fős Papp László Sportarénába.

„Kérünk minden klubot, hogy vegye komolyan a részvételt, mutassuk meg együtt a magyar birkózás erejét" – olvasható az MBSZ elnökségi beszámolójában.

Németh Szilárd pedig vidáman próbált kommunikálni a maga sajátos módján arról, hogy a jegyértékesítés jól halad.

Na, de ez nem a csúcspont. Az abszolút extázist a Szabad Né... elnézést, a Lokál szeretné kiváltani az arra fogékonyakból. Ma ugyanis megírták, hogy:

minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságának ad otthont október 20. és 28. között fővárosunk. A Papp László Budapest Sportarénában rendezendő vb-t óriási érdeklődés övezi: 114 ország 860 birkózója és a mintegy 2000 akkreditált vendég mellett mintegy 40 ezer szurkolót várnak a nyolcnapos eseményre.

És nem, nincs kognitív disszonancia, nekik ez így megy, zsigerből.