Nincs meglepetés: kormányközeli cég szállítja a reklámokat az ATV-nek

Nincs meglepetés: kormányközeli cég szállítja a reklámokat az ATV-nek
Habony, Németh Sándor és Vajna
Fotó: Juhász Péter/Facebook

Mostantól az az Atmedia nevű reklámcég értékesíti az ATV televíziós és online hirdetési felületeit, amely egyrészről Habony Árpád korábbi hitelezőjének, Tombor Andrásnak, másrészről pedig Orbán felcsúti strómanjának, Mészáros Lőrincnek az érdekeltségébe tartozik. Ezzel a megállapodással és váltással az ATV ugyanahhoz a sales house-hoz került, amelyik többek között a köztévé, az Echo TV, illetve a TV2 reklámidejét is értékesíti. Van még kérdés?

A 24.hu megkérdezte Németh Sándor, a Hit Gyülekezet vezetőjének, az ATV tulajdonosának fiát, Németh Szilárdot, az ATV vezérigazgatóját a váltásról, aki természetesen elbagatellizálta a két cég közötti megállapodást:

Ez a cég számos televíziós csatorna reklámidejét értékesíti. És nem hiszem, hogy Mészáros Lőrincnek van köze Miki egérhez attól, hogy az Atmedia adja el a Cartoon Network reklámidejét.

Nyilván mindenki tisztában van azzal, hogy az ATV nem egy meséket sugárzó világcsatorna, hanem egy magyar, jellemzően kormánykritikus belpolitikai műsorai által népszerűvé vált televízió. Az is egyértelmű, hogy az ATV-nek - eltérően a Cartoon Networktől és egyébként a CNN-től - nem a Turner Broadcasting System a tulajdonosa, hanem az a korábban még SZDSZ közeli Németh Sándor, aki az általa vezetett gyülekezet előtt a 2018-as választások előtt már fullba nyomta az Orbán nevével fémjelzett kormányzati propagandát és a fideszes Békemenetre agitálta a híveit. Nem mellesleg 2016 végén Németh Sándort lefotózták, amint éppen Habony Árpád és Andy Vajna társaságában ül utóbbi éttermében…

Szóval lehet csökkenteni a mostani történések jelentőségét, de a politika iránt fogékony nagyközönség számára egyértelmű, hogy szép lassan összeér, ami összetartozik.

habony_nemeth_vajna_jp_fb

Habony, Németh Sándor és Andy Vajna (Forrás: Juhász Péter/Facebook)