Gyöngyösi Orbánnak: Ön az egyedüli miniszterelnök, aki az elmúlt 28 évben nem esett át átvilágításon

A Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton azzal szembesítette Orbán Viktort, amit az ország nagyobbik része már elég régóta feszeget: furcsa ugyanis, hogy a kormányfő kizárólag olyan pozíciókat vállalt el a rendszerváltoztatás óta, ami nem járt semmiféle nemzetbiztonsági átvilágítással. Érdekes módon azon tisztségekbe, melyek valamilyen lusztrációs vizsgálattal jártak volna, azokba mindig valamelyik vazallusát ültette a Fidesz elnöke. Az ügynökkérdés tisztázásának elsunnyogása - a Fidesz 8 évvel ezelőtti ígéreteivel szemben - is csak azt a teóriát erősíti, mely szerint Orbánt, illetve egyes elméletek szerint apját is beszervezték a szolgálatok a rendszerváltás előtti időszakban.

A Jobbik az állampolgárok bizalmának visszaállítása okán kezdeményezte a családtagokra is kiterjedő átvilágítást, melyet a fideszes képviselők természetesen lesöpörtek az asztalról. Egyes számítások szerint több egykori pártfunkcionárius, illetve besúgó ül a Fideszben, mint az MSZP-ben. Gyöngyösi Márton felszólalásában szembesítette Orbánt a róla szóló pletykával, miszerint Orbánt a sorkatonai szolgálata alatt beszervezték és nem csak lelkes és büszke KISZ-titkár volt, hanem lelkes besúgó is. Gyöngyösi azt is megemlítette, ami szintén a magyar állampolgárok egy jelentős részénél gyanúként fennáll, hogy Orbánnak eltitkolt külföldi bankszámlái vannak és ezek miatt, illetve a korrupciós ügyek miatt szándékosan kerüli el 28 éve az átvilágítást.

Orbán – szokásos lekezelő és arrogáns, meglepően rövid - viszontválaszában kijelentette, hogy Magyarországon világos és egyértelmű jogszabályok vannak, így ő annak veti alá magát. Csak ezzel a lényeget kikerülő válasszal az a bibi, hogy aki ismeri a vonatkozó magyar jogszabályokat az nagyon jól tudja, hogy a miniszterelnököket nem vizsgálják, ezért fordulhatott elő, hogy a D-209 fedőnéven elhíresült egykori ügynök, Medgyessy Péter is lehetett és maradhatott miniszterelnök még lebukása után is. Emlékeznek, ugye?