Németh Sziló agysejtjei teljesen összezavarodhattak: szerinte az Európai Bizottság és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága bankkártyát ad a migránsok kezébe

Szegény Szilárd ráadásul most éppen egy sikeres, a kormány tudtával működő ENSZ-programot támad, méghozzá a gyomorforgatóan szervilis propagandagyárakkal együtt.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint hatalmas előrelépést jelent az az évek óta futó program, amelyről - jó szokása szerint - rémhíreket terjeszt a kormánypropaganda. A félelemkeltésből, ijesztegetésből természetesen a jó öreg Rezsiszilárd, a Fidesz nehéztüzére sem maradhatott ki.

A legújabb, Orbán-kormány által gerjesztett agymenés, hogy a migránsokat az ENSZ pénzelheti, no meg persze az Európai Unió, az egyik leggázabb szennyportál, az origo például azt tudta ezzel kapcsolatban felböfögni, hogy:

A migrációt részben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága és Brüsszel szervezi és finanszírozza. Erre bizonyíték, hogy a migránsoknál olyan bankkártya van, amelyen nincs név. Ezekre a kártyákra havonta érkezik pénz, és Görögországban állítja ki azokat az illetékes hatóság. A pénz közvetlenül az uniótól és NGO-któl érkezik, de Soros György migránspárti milliárdos is dollármilliókkal szállt be a migránsok fizetésébe.

:-D :-D :-D :-D :-D

Azt nem tudni, hogy ehhez szedni is kell valamit, esetleg a végtelenül szervilis lét elegendő az ilyen és ehhez hasonló agyszülemények legyártásához, de az oldal működésének, illetve szánalmasságának tudatában ez mindegy is. Az viszont biztos, hogy a Fidesz egyik (akad néhány) legszórakoztatóbb figurája is ringbe lépett, nem kellett volna…

Hát igen, Szilárdnak ezt sikerült összehoznia... (Forrás: Facebook/Németh Szilárd)

És most jön a csattanó, a 168 óra ugyanis az üggyel kapcsolatban megkereste az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát:

Simon Ernő, az UNHCR magyarországi szóvivőjét, aki arról tájékoztatta lapunkat, egy évek óta létező programról van szó, amelyről ENSZ-tagállamként természetesen Magyarországnak, azaz az Orbán-kormánynak is tudnia kell, sőt, vélhetőleg kivette részét a döntésből is.

- írja a lap.

Az UNHCR szerint ráadásul az, hogy egy ilyen hatalmas előrelépést jelentő, költséghatékony és az összes érintett fél számára előnyös programot negatív színben fessenek le, meglepő. Már csak azért is, mert ezekkel a bankkártyákkal mind az adományozó tagállamok, mind pedig azok a menekültügyi eljárásban érintett, vagy menekültstátuszt kapott emberek is jól járnak, akik maguk dönthetnek arról, mi számukra a legszükségesebb.

Az ENSZ szakosodott szervezete ezekkel a bankkártyákkal nemcsak rengeteg költséget – például szállításit – takarít  meg, de azokat az országokat is segíti költségvetési forrásokkal, amelyek üzleteiben a menekültek használják a támogatást.

A kormánypropagandával állításával ellentétben nem hatalmas összegű támogatást, hanem mindössze havi 20-30 dollárt kapnak, a sorszámozott bankkártyák útja, ahogyan a pénzköltés is teljesen legális, követhető. Simon Ernő elmondása szerint ugyanis a bankkártyákra kizárólag menekültstátuszért folyamodó, azaz legális utat választó emberek lehetnek jogosultak, ráadásul a járandóságok utalása révén hónapról hónapra ellenőrzött is ez a rendszer. Az UNHCR megítélése szerint ez hatalmas előrelépés az adományozásban – ismételve meg, bővebb, hivatalos tájékoztatást is ígérve a programról.

- olvasható a portálon.

Mi pedig nem tudjuk eldönteni, hogy Németh Szilárd alapból ennyire képes (nincs kizárva), esetleg megint túltolhatta a pacalt, vagy egyszerűen most éppen ezt kellett tennie...Könnyen lehet egyébként, hogy mindhárom egyszerre, de a lényeg, hogy Sziló ezúttal (is) egy brutál nagy öngólt lőtt, ami tőle nem szokatlan, azt viszont igazán megtanulhatná már, hogy van, amit nem szabad, például: