Innováció: Kósa Lali 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége luxus BMW-ket lízingel

Nem mindegy ám, mit látnák azok a malacok! Egy luxus bömiből mennyivel jobban szól már az, hogy: "Helló, röfi!"

A 24.hu információi szerint a Méker Kft. három nagy értékű járművet is lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től. Ezek közül a legérdekesebb egy K1600-as típusú BMW motorkerékpár, amit a Magyar Országos Közjegyzői Kamara nyilvántartása szerint az idén április óta használnak. A motor ára újonnan körülbelül 7 millió forint, de extrákkal együtt a 9 milliót is meghaladhatja.

A portál emlékeztet arra is, hogy Kósa Lali amúgy a motorozás szerelmese, és egy ugyanilyen típusú motorral jelent meg a Fidesz 2017. szeptemberi kihelyezett frakcióülésén Velencén. Akkor a vagyonnyilatkozatában két BMW motor szerepelt, ám egyik sem az a típus volt, ezért a 444.hu megkérdezte a Fidesz sajtóosztályát a járműről. A következő választ kapták:

Kósa Lajos frakcióvezető egy 4 éves, használt motorral érkezett a kihelyezett frakcióülésre, amelyet egy barátjától kipróbálásra kapott kölcsön. Amennyiben a motor beváltja a hozzá fűzött reményeket, az sem kizárt, hogy a későbbiekben meg is vásárolja.

Idei vagyonnyilatkozata alapján Laller mégsem vásárolta meg a motort, viszont - egészen véletlenül - egy éppen ugyanolyan kétkerekű került az édesanyja cégének birtokába. A BMW motor mellett ráadásul a Méker Kft. két BMW 530e iPerformance típusú, hibrid meghajtású felső-középkategóriás autót is lízingel. Ennek a járműnek az alapára nagyjából 17 millió forint, ám különböző extrákkal akár 25 millió forintba is kerülhet.

A 24.hu kereste a Méker Kft.-t is az ügyben, az ügyvezető, Szilágyi Gábor mindössze annyit közölt, hogy:

Az Ön által feltett kérdésekkel  kapcsolatban azt tudom válaszolni, hogy a Társaságunk gépjárműveit Kósa Lajos nem használta, nem használja és nem is használhatja, mivel nem áll semmilyen kapcsolatban a Méker kft.-vel.

Azt egyébként továbbra sem tudni, hogy a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaságnak, amelynek felét Kósa 82 éves édesanyja vásárolta meg néhány éve, törzstőkéje a nyár végén hogyan nőtt egyszer csak 3 millióról 93 millió forintra. Ja, s nemrég 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást is sikerült elnyerniük.