Egy macedón tévéstáb ki akarta deríteni, Orbán rejtegeti-e Gruevszkit, de elzavarták őket

Persze, ebben nincs semmi meglepő, csak ők is ízelítőt kaptak egy a kereszténydemokraták által irányított magyar jogállamiságból.

Budapesten tartózkodik a macedón 1TV stábja, amely azt igyekszik kideríteni, hol lehet a börtönbüntetés elől Magyarországra menekülő bukott miniszterelnök, Nikola Gruevszki. Szerda este Orbán Viktor Cinege utcai házánál forgattak, ahonnan élőben be is jelentkeztek az esti híradóba, de honlapjukon azt írják, hogy a miniszterelnök biztonságára vigyázó hatóságok elküldték őket - szúrta ki a 24.hu.

A portál szerdán megkérdezte Orbán sajtófőnökét, hogy igaz-e a televízió értesülése, miszerint Gruevszki a magyar kormányfő házában tartózkodik, de természetesen Havasi Bertalan ezt kacsának minősítette.

Nikola Dimitrov macedón külügyminiszter szerdai közleményében arról írt, hogy nehéz megemészteni, hogy egy EU-tagjelölt országban elítélt bűnöző, aki még számos más ügyben tárgyalás elé néz, egy EU-tagállamban keres menedéket a jog uralma elől. Szerinte Nikola Gruevszki az az ember, aki Macedóniát uralkodása alatt túszul ejtett állammá degradálta, és mindenki hallotta azokat a telefonbeszélgetéseket, amelyek súlyos hivatali visszaélésekre, választási csalásra és korrupcióra derítettek fényt.

Hadházy Ákos egyébként ma reggel bejelentette, hogy mivel "egy illegálisan, útlevél nélkül érkezett köztörvényes bűnözőt bújtatgatunk", a jogászai tanácsára a mai napon feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen illegális határátlépés segítése tényállás miatt.