Orbán: 2030-ra Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé!

Ehhez pedig meg is tehetnénk az első lépést a sleppjének eltakarításával. Jaj, elnézést, a miniszterelnök úr nem ezt mondta, ő igazából csak arról beszélt, hogy ez egy reális célkitűzés. Velük.

Orbán ma a Várkert Bazárban, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén a 2030-ig tartó célkitűzések közé sorolta, hogy Magyarország tartozzon az EU öt legversenyképesebb országa közé. De ez még nem minden. Az elérendő célok között említette a népesedési hanyatlás megállítását - majd azután a népesedés növekedési pályára állását -; a Kárpát-medence újraépítését, azaz a gyorsforgalmi, gyorsvasúti összeköttetések megteremtését; Közép-Európa egységes politikai és gazdasági térségként való felépítését és az ország energiafüggetlenségének megvalósítását.

Mintegy ötvenperces beszédében ismertetett 2022-ig megvalósítandó terveket is, köztük a hazaszeretet kultúrájának megerősítését és az öngyűlölet kultúrájának visszaszorítását - mert "a nemzeti mivoltunk a büszkeségünk forrása" -, aminek kulcseleme szerinte a nemzeti alaptanterv megalkotása. 

Célként jelölte meg továbbá, hogy Magyarország gazdasági versenyképességét érzékelhetően javítsák fel 2022-ig. Ennek érdekében már a szerdai kormányülésen is hoztak döntéseket, és hamarosan további átfogó nagy döntések várhatóak.

Ha nem lenne világos: Orbán 2030-ig tervez. És ha ő tervez, az nekünk nem szokott jót jelenteni.