Imádkozzatok! - A sürgősségi osztályok többsége napi működési problémákkal küzd

Vajon, aki testközelből tapasztalja meg fenti mondat hitelességét, annak mi jut majd eszébe? A folyamatos gyűlöletkeltés, a propagandagyárakból áradó Soros, a „migráncsok”, Brüsszel, esetleg az ENSZ, talán egy újabb, milliárdokból felhúzott stadion vagy az, hogy mekkora szüksége lenne ennek az országnak egy olyan miniszterelnökre, olyan vezetésre, amely a valóban létező, súlyos problémák megoldásával, tehát a kormányzással foglalkozik?

A Magyar Kórházszövetség legfrissebb felmérése szerint a sürgősségi osztályok legalább kétharmada napi működési gondokkal küzd!

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy - elsősorban a fővárosban - inkább kevesebb helyen legyen ilyen osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak a betegeknek.

- mondta a Magyar Időknek a szervezet elnökhelyettese, Ficzere Andrea.

Igen, annak a Magyar Időknek, ők meg ezt lehozták. Képzeljük el, mennyire komoly gondok lehetnek az egészségügyi ellátással, ha már a kormánypárti propagandagyárak is kénytelenek leírni az igazságot.

Persze nem lepődnénk meg, ha már készülne is a „megoldás”, miszerint „Soros!”, meg „Gyurcsány!” Csak az a gond, hogy - és azt most hagyjuk, hogy hogyan - az ország miniszterelnökét lassan egy évtizede Orbánnak hívják.

A betegek a legkisebb ellenállás irányába mozdulnak, így ha sokat kellene várakozniuk valamelyik szakorvosi vagy diagnosztikai vizsgálatra, akkor inkább a sürgősségi osztályt keresik fel - sokszor indokolatlanul - hiszen tisztában vannak azzal a ténnyel, hogy ott kötelesek őket fogadni.

- tette hozzá Ficzere.

Ennek a jelenségnek persze bizonyára komoly oka van, úgy hívják, hogy brutálisan hosszú várólisták. A helyzetet pedig továbbra rontja az egyre kezelhetetlenebbé váló orvos- és szakdolgozóhiány

és az az Orbán-kormány, amely alatt az elmúlt években az egészségügy állapota nem csak kritikussá, hanem szinte menthetetlenné vált.