Márki-Zay: A Fidesz Putyin szövetségeseként, a szélsőjobbal és a kommunistákkal együtt rombolja az uniót

Egyre több olyan vidéki városból érkeznek megkeresések a Mindenki Magyarországa elnevezésű mozgalomhoz, ahol kezd formálódni valamilyen összefogás a jövő őszi önkormányzati választásokra - mondta Hódmezővásárhely polgármestere.

Az önkormányzati választásokra készülő, Márki-Zay Péter és Hadházy Ákos nevével is fémjelzett mozgalom megalakulásáról korábban mi is beszámoltunk.

Azt nem konkretizálta, hol vannak előrehaladott állapotban az egyeztetések, de Sárvárral kapcsolatban például megemlítette, hogy a helyi Híd a jövőnkért egyesület elnöke, Németh Zsolt lehet majd a polgármesteri posztra pályázó jelölt. Az ő stábjában egyaránt vannak MSZP-sek, jobbikosok és kiábrándult fideszesek is.

Ilyen csapatokat keresünk mindenhol, a mozgalom alapító tagjainál is ilyen közösségek jelentkeznek

- mondta Márki-Zay a Magyar Hangnak.

Hozzátette, sok helyen pártok színeiben induló jelöltek az esélyesek, ilyen például Szeged, ahol Botka 16 éve nem talál legyőzőre, ezért természetesen a pártokkal is folytatják az egyeztetést.

Budapesttel kapcsolatban kifejtette, hogy Tarlós István, Karácsony Gergely, Horváth Csaba és Puzsér Róbert mellett feltűnhet még egy „új aspiráns is”, de azt még nem látja, kit tudnának támogatni.

A mozgalom az EP-választásokon nem indul, hiszen ott pártok versengenek, ők pedig nem pártot hoztak létre. Arra azonban természetesen minden választó figyelmét felhívják, hogy a májusi uniós voksoláson menjenek el szavazni „az európai értékrendet valló pártok valamelyikére”. Azt, hogy kit támogatnak majd, nem árulta el, azt viszont megjegyezte, hogy a kormánypárt Putyin szövetségeseként, a szélsőjobbal és kommunistákkal együtt rombolja az uniót.