Úgy tűnik, hogy Bencsik András szerint Bayer Zsolt Kun Béla örököse

Ha jól értelmezzük az egykori kommunista legújabb cikkének egyébként meglehetősen zavaros mondatait, akkor szerinte Kun Béla örökösei azok, akik "botrányba keverték" Ady Endrét. Tehát ezek szerint Kun Béla örököse Raffayné Vastag Andrea, aki szerint Ady Endre egy baloldal által készpénzen megvásárolt ember volt. Még szerencse, hogy a lassan szépkorú Raffay Ernő huszonéves felesége azért nem neheztel a költőre, mert Ady a nála jóval fiatalabb Csinszkát vette feleségül... De feltételezhetően Kun Béla örököse lehet Bayer Zsóti is, aki Ady Endrét vörösterror utáni antiszemitizmussal vádolta. Igen kérem, Bayer Adyt :D Milyen kár, hogy Bayer alternatív valóságával szemben a költő meg sem élte az 1919. tavaszán kikiáltott Tanácsköztársaságot, hiszen 1919 januárjában meghalt. Aztán ott van az álszent módon rendszeresen moralizáló Szentesi Zöldi László, aki szerint Ady egyáltalán nem volt zseni, sőt „bravúrköltészete” egy egészségtelen egoista ember poézise. És akkor még Gajdicsról, meg a kultúrharcot főzőcskéző Szakácsról nem is beszéltünk...

Látjuk, a Kun Béla-örökösök nem nyugszanak, igyekeznek lejáratni, kigúnyolni mindent, ami számunkra szent. Gúnyolódnak azon erőfeszítéseinken, hogy szülessenek gyerekek, megpróbálják botrányba keverni egyik legnagyobb költőnket, Adyt. Látjuk ezeket, de nem törődünk velük, mert meg akarunk gyógyulni. Mert a csillagfordulás idejére erősek és egészségesek akarunk lenni. Ámen.

- írta a Demokratában Lészen csillagfordulás című cikkében az egykori kommunista Bencsik, mintha mit sem tudna arról, hogy éppen a harcostársai akarnák "botrányba keverni" Ady Endrét.

 

Mint mondjunk erre? Semmit. Inkább csak emlékeztetnénk Bencsik Andrást, hogy úgy lett volna ildomos, hogyha a cikk címét idézőjelbe teszi, ugyanis az - Ady mellett - egy másik nagy magyar költő, Wass Albert szellemi terméke és nem az övé. Ja, és még valami: ebben a történetben ezek az egykori kommunistákból Orbán-nyalleré vedlett nullvektorok a víz, Ady és a populista elnyomó hatalmat bíráló ellenzék pedig a kő. Mi azért idézzük:

 

És lészen csillagfordulás megint

és miként hirdeti a Biblia:

megméretik az embernek fia

s ki mint vetett, azonképpen arat.

Mert elfut a víz és csak a kő marad,

de a kő marad.