Orbán hivatalosan is diktátor lett: a fideszesek megszavazták a fideszes bíróságok létrehozásáról szóló fideszes törvényt

Eddig az igazságszolgáltatásban már csak a független bírák és bíróságok védelmezték a jogállamiságot, most azonban az új törvény megszavazásával Orbán ezeket is maga alá gyűrte. A parlament döntése alapján mostantól ugyanis nem a rendes, hanem a közigazgatási bíróságoknál lehet pert indítani az adóhivatal, a rendőrség, illetve a választási bizottság elleni ügyekben. A jogállamiság totális halálát jelenti az, hogy a miniszter dönthet majd, ki lehet bíró az új bíróságokon.

A hatalmi ágak elválasztásának elve már így sem érvényesült Magyarországon, hiszen a kétharmaddal a törvényhozás, a kormányzati hatalom, illetve az ügyészség is Orbán diktatúrájának a bástyáiként funkcionáltak. A negyedik hatalmi ág, a média pedig 90%-ban már a kezükben van.

Latorcai János a mai teljesítménye miatt, ha nem bukna el Orbán, akkor egy életre alkotmánybíró lehetne, de ez csak vágyálom, valójában a neve a legszégyenteljesebb magyar politikusok között fog landolni. Latorcai vezénylésével a magyar országgyűlés fideszes képviselői megszavazták a „Rabszolga-törvényt”. Orbán most már hivatalosan is népnyúzó lett, ahogyan kormánya is. Mint közismert Orbán az általa elüldözött fiatalok miatt kialakult munkaerőhiányt a még itt maradottak túlóráztatásával akarja pótolni, miután állítólag ultimátumot kapott a kormány az emberhiánnyal küszködő multinacionális cégektől: vagy elmennek az országból, vagy sokkal több túlórára kényszeríthetik a munkavállalóikat.

Orbán Viktor a független bíróságok megkerülésével kvázi hivatalosan is diktátor lett. Semjén Zsoltnak és a többi ájtatos manónak pedig javasoljuk, hogy olvassa el XIII. Leó pápa Rerum novarum című enciklikáját, hátha a tükörbe köp.