Hobo: A fiatalok közül minden második el akar menni, mert itt valami baj van

Hobo: A fiatalok közül minden második el akar menni, mert itt valami baj van
Fotó: hobo.hu

Földes Lászlóval, azaz Hobóval a HVG beszélgetett a köztünk élő angyalokról, a kultúrharcról, és arról, miért nem érzi magáénak Magyarországot, és miért imádja mégis a hazáját.

A kultúrharcot például a következőképp írta le: 

Térdig gázolunk a szarban. Én sehova nem tartozom. (...) Mindenféle harc folyik. Nem tudom, éppen ki van soron, lehet, hogy holnap én leszek a Soros. (...) Miért baj az, ha valaki nemzeti érzelmű, a másik meg liberális? Én nemzeti liberális vagyok, mert engem nem zavar, ha másnak más a világnézete.

De szóba került a kivándorlás is, amiről a magyar kormány továbbra sem vesz tudomást:

A fiatalok közül minden második el akar menni. Ez tragikus. És még az is jobb nekik, hogy nyugaton ők csak fehér migránsnak számítanak. Nem azért mennek el, mert nem szeretik József Attilát, vagy nem azért mennek oda, mert ott játszik a Rolling Stones vagy ott Shakespeare-t játszanak eredetiben. Hanem azért, mert itt valami baj van. Hogy törvényt hoznak a hajléktalanok ellen, hogy kórházak helyett stadionok épülnek. Miközben kifut a Vidi meg a Fradi a pályára, és az egyikben van két magyar, a másikban meg három - fogalmazott Földes László.