Ütős, kormányellenes klippel jelentkezett egy magyar metálzenekar - videó

A budapesti Satelles hardcore a tüntetéseket közvetítő újságírók és az ott megjelenő aktivisták előtt tiszteleg a zúzós dallal.

Nem fogunk hallgatni a folyamatos tüntetésekről, mivel osztozunk a felelősségben mindazokkal, akik az utcára mennek, és kiállnak magukért a kormány demagóg döntéseivel szemben, amelyeket kereszténynek és demokratikusnak neveznek, de közük sincs ezekhez az eszmékhez.

- hangsúlyozták Facebookon.

December 12-én, miután kifogásolható keretek között megszavazta a Parlament a túlóratörvényt, valamint a közigazgatási bíróságok felállítását, bennünk is megfogalmazódott, hogy nem hagyhatjuk szó nélkül a történteket, mert alapjaiban ellenkezik mindazzal, amit a demokráciáról gondolunk. Azért is szerettük volna a kezdetektől fogva magunk is dokumentálni az eseményeket, mert féltünk attól, hogy az utca eseményeit más narratívában tálalja majd a kormányközeli média, miközben ezek az emberek nem hőbörögni mentek az utcára, hanem kiállni magukért, hogy jelezzék: van az országban több mint kétmillió ember, aki nem így képzelte a jövőjét a szavazáskor, és most sem.

- írt a zenekar az Indexnek.

A videót egyébként a mostanában egyre gyakoribb, kormányellenes tüntetéseken forgatták.