O1G: a jelkép, ami nagyon bosszantja Orbánt, de képtelen küzdeni ellene

Egy arrogáns kormány számára az egóját ért támadás a legfájóbb pont.

Az arrogáns kormányt az egójánál lehet bosszantani, az O1G-vel pont ezt teszik

- mondta a politikai kampányokban is jártas kommunikációs szakember, Erdélyi "Superman" Zsolt, aki 10 éve nem látott ennyire spontán, vicces, a "miniszterelnök urat minden bizonnyal bosszantó" elemet a politikában.

A Fidesz ez ellen sehogy sem tud küzdeni: minél jobban küzd, annál jobban előjön

- tette hozzá Erdélyi.

Ha az O1G ellen megpróbálna küzdeni a Fidesz, azzal a show részévé válva a saját tekintélyt rombolná le egy tekintélyelvre épülő rendszerben. Olyan lenne, mint a rendőr, amelyik bemegy a cirkuszba és megpofozza a bohócot.

- jegyezte meg a "Budai Simicska" Facebook-oldal szerkesztője, aki útjára indította az O1G-t.

Szerinte az sem véletlen, hogy a Fidesz kampánya nem intézett támadást a Kutyapárt ellen, ugyanis "ha az ilyen vicceket támadják, magukból csinálnak hülyét".

Nem jött be az sem, hogy Orbán egy géniusznak próbálják fordítani az egyértelmű üzenetet, ezt a próbálkozást kiröhögik az emberek, a kormánypárt így most arra vár, hogy ez az egész lecsengjen, a kérdés, hogy ez megtörténik-e?

Most ugyan nagy a hype, mindenhol ezt posztolják, beletapossák a hóba, ám a kitalálója szerint a választások felé közeledve derül ki, mennyire fullad ki vagy válik komollyá a történet.

Ha tudatosan építve tovább lehet vinni ezt a szimbólumot, egy olyasfajta békés, civil ellenállási mozgalom is kialakulhat belőle, mint amilyen Milosevic idején Szerbiában az Otpor (Ellenállás) volt – mondja. A kormánnyal kritikus, de az ellenzéki pártokkal sem feltétlenül szimpatizáló, tenni akaró civileknek megadhatja az egységet, a fideszeseknek pedig megmutathatja, hogy "van élet a Mátrixon kívül is".

- vázolt fel egy lehetséges folytatást az ötletgazda.

Mi pedig - tekintve, hogy rendkívül kreatív nép a magyar - joggal bízhatunk abban, hogy az O1G még nagyon sokszor, nagyon sok helyen, nagyon sokáig feltűnik majd.