Miközben Orbánék szír kórházakat finanszíroznak, itthon távozott a Honvédkórházból a koraszülött intenzív osztály vezetője

A részleg decemberben már egyszer bezárt, működése azóta is bizonytalan. Az összeomlást - ahogyan ez szinte minden osztályra elmondható az országban - átmenetileg sikerült elkerülni, abban, hogy hosszútávon is biztosítva lesz a működés, még az ott dolgozók is erősen kételkednek.

A dolgozókra kényszerített honvédelmi alkalmazotti jogviszony - amely új jogviszonyba helyezte a kórház összes civil, eddig közalkalmazottként foglalkoztatott munkavállalóját - miatt még a kórház többi osztályán sem ült el a vihar: van, ahol az orvosok, van, ahol a szakdolgozók távozása miatt alakulhat ki válsághelyzet - írja a HVG. A népszerű, szaktekintélynek számító Nádor Csaba nem írta alá a szerződést, a Honvédkórház koraszülött intenzív osztályának vezetője mellett több orvos távozása is biztosra vehető.

Azt sem tudjuk, holnap mi lesz, nemhogy egy hét múlva

- foglalta össze a nem túl rózsás helyzetet, és mondta ki azt a mondatot a kórház egyik dolgozója, ami ma Magyarországon gyakorlatilag bármelyik intézményben, bármely osztállyal kapcsolatban elhangozhat.

A Róbert Károly körúti telephelyről például a radiológiai osztály asszisztensei távozhatnak, amellyel be is dőlhet az eleve munkaerőhiánnyal küzdő részleg, óriási zavart okozva az intézményben eddig is akadozó diagnosztikában - írja a portál.

A dolgozóknak egyébként máig kell aláírniuk az új szerződéseket, melyek ugyan a közalkalmazottihoz képest némi plusz juttatásokat biztosítanának számukra, viszont szinte vállalhatatlan többletkötelezettségeket is róna rájuk.

Közben a propagandagyárakból továbbra is a mi pénzünkből ömlik, hogy Magyarország jobban teljesít, a kormány (szintén a mi pénzünkből) külföldi kórházakat támogat, itthon pedig az egész ország egészségügyi ellátását illetően vált tarthatatlanná a helyzet.