Szijjártó Péter szerint Budapest a legbiztonságosabb és legsportosabb európai főváros :D :D :D

Külügyminiszterünk nyitóbeszédet mondott a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarországot népszerűsítő rendezvényén a The New York Times Travel Show keretében, majd telefonon a fenti mondatot sikerült előadnia az MTI-nek.

A kormány szigorú migrációs politikájának köszönhetően Budapest Európa legbiztonságosabb fővárosa, továbbá már közvetlenül is elérhető az Egyesült Államokból. Emellett Budapest a legsportosabb főváros is a sorozatosan megrendezett világesemények miatt - jelentette ki Peti.

Peti ugyanakkor arról nem beszélt, hogy eddigi élete során próbált-e már egyedül átsétálni pl. a Hős utcán, sötétedés után a VIII. kerület egyes részein, vagy mondjuk, az újpesti Óceánárok út melletti lakótelepen. De azt se említette Peti, hogy a Blaha Lujza téren merne-e nemet mondani egy "hé more, van egy cigid, buszjegyre kéne?!" kedves hanglejtésű érdeklődésre. Bár tény, hogy az említett helyeken migránsok valóban nincsenek. Ez sztoikus nyugalommal tölthet el mindenkit.

Ja, és Peti arról se mondott semmit az MTI-nek a telefonban, hogy egyébként Magyarország tavaly a 4. helyen állt a világon leginkább elhízottak listáján. És ezt még Petiék egyik ánuszizgatója, az Origó is megírtaSőt, a tavaly októberi OECD felmérésből is kiderült, hogy Európa legkövérebb nemzete vagyunk, a magyarok 55 százaléka ugyanis túlsúlyos.

De persze, Peti lehet, hogy tudja, hogy ők nem Budapesten élnek, mert a fővárosban mindenki sportol. Vagy legalábbis nézi, ahogy a 150-200 milliárdos költségvetésű világversenyeken a pénzükből mások sportolnak.