Bréking: Orbán bunkósbotja lecsapott a kétfarkúakra is!

Bréking: Orbán bunkósbotja lecsapott a kétfarkúakra is!

Az Állami Számvevőszék lassan az összes ellenzéki pártot megbünteti, illetve finanszírozását felfüggeszti, míg a kormánypártok és azok politikusai szinte lubickolnak az ellopott közpénzekben. Ez persze nem csoda, hiszen egy fideszes politikus, Domokos László vezeti a magyar társadalmat az egypártrendszer irányába terelgető fiókszervezetet, aki feltehetően kérdés nélkül hajtja végre főnöke, Orbán Viktor parancsait. A pártokat nem egy független, pártok felett álló szervezetnek kellene ellenőriznie? Ja, de.

Ha az ellenőrzésért felelős személy megismerte volna (vagy egyszerűen figyelembe veszi) működésünk a körülményeit, tudhatná, hogy az adatbekéréskor kizárólag önkéntesek végezték hobbitevékenységüket a pártnál (melyről 2018.07.24-i levelünkben tájékoztattuk is Önöket (BE42550/2018/1) illetve tisztában lenne vele, hogy elkél a segítség az első ÁSZ ellenőrzés alkalmával, jó lenne emberi hangon és érthető nyelven egyeztetni valakivel.

Véleményünk szerint az ÁSZ ezzel többszörösen megsértette saját etikai alapelvét, hiszen konkrét információk hiányában átláthatatlannak és elszámoltathatatlannak, bűnösnek bélyegzi az MKKP-t, miközben Etikai Alapelveinek preambulumában az szerepel: „Példamutató szervezetként a társadalom felé hitelességet, megbízhatóságot és bizalmat kell nyújtania, amely megteremtésének kulcsfontosságú eleme az etikus magatartás.

- írják az Állami Számvevőszék számára megküldött válaszlevelükben a Kétfarkú Kutyapárt vezetői.

Ezt ugye mind azért, mert 5 nap helyett csak 8 nap alatt tudtuk leadni a 176 430 oldalas elszámolást, az Állami Számvevőszék pedig úgy tesz, mintha nem kapott volna tőlünk semmit. Az ÁSZ-al beszélni fél éve nem sikerül: emailekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel, a bírósági tárgyalásra nem jöttek el, és iwiw-en is elérhetetlen a szervezet. Úgyhogy esélyes, hogy mi is úgy járunk majd, mint a Példabeszéd és a Momentán.

- írják Facebook-oldalukon

(Főkép: Béli Balázs/Alfahír)