Százmilliós összeggel tartozó kamupárt szóvivője szervezne tüntetést Sneider Tamás ellen a Kossuth térre

Százmilliós összeggel tartozó kamupárt szóvivője szervezne tüntetést Sneider Tamás ellen a Kossuth térre
Rafael Gyula éppen megmondja a tutit
Fotó: youtube.com

A lakájmédia attól volt hangos az elmúlt napon, hogy egy Rafael Gyula nevű, állítólagos roma politikus bejelentette, hogyha a baloldali pártok nem mondanak nemet a Jobbikra, akkor bizony egy szavazatot se várjanak a magyarországi cigányságtól. Ha cinikusak lennénk akkor azt mondanánk, hogy a köztörvényes Farkas Flórián korábban már úgy is megmondta, hogy a cigányság csak a Fideszre hajlandó szavazni. De vegyük komolyan a dolgot: számunkra például talány, hogy egy-egy magát cigány vezetőnek gondoló politikus, honnan veszi a bátorságot, hogy az egész roma közösség nevében nyilatkozzon. Ja, Rafael még azt is „megaszondta”, hogy tüntetést szervez a Kossuth térre Sneider Tamás ellen. Mert "potyognak a csontvázak a Sneider Ádámról" (sic!). Vettük a fáradságot és utánajártunk, hogy ki is ez a nagyhangú "politikus", akit most sikerült megtalálnia a fideszes lakájmédiának, hogy minél nagyobb sületlenségeket beszéljen. Az ugyanis érthető, hogy Orbán országos cimboráját, Farkas Flóriánt - a milliárdnyi közpénzt felemésztő botrányai után - már nem lehet bevetni a „Párt” érdekében, de azért jobban utánamehettek volna a propagandisták, hogy kiből csinálnak "hivatásos rettegőt".

Dabas Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke, Rafael Gyula nagy bejelentést tett a kormánypárti lakájmédia egyik televíziócsatornájának valamelyik orbánista műsorában. Az országos politika képzeletbeli medencéjébe vakmerő módon ugrótoronyból csukafejest abszolváló roma politikus sajnos elfelejtette ellenőrizni a vízszintet és egyből egy üres medencébe csapódott.

Arra most nem térünk ki részletesen, hogy a lakájmédia által nyilvánosságra hozott „titkos” hangfelvétel bármelyik lakossági fórumon készülhetett volna, hiszen egyértelmű, hogy azon Sneider Tamás magáról, viccelődve azt mondja el, hogy hogyan látták az ő elnökjelölését külső szemmel egyesek. Nem magát jellemzi, hogy ő mit gondol magáról. Ez egyértelmű, ha az ember végighallgatja a felvételt. A jellemzést pedig egy általa is kinevetett, önironikus csattanóval zárja a magyar országgyűlés alelnöke. De a lakájmédiának nyilván nem az igazság kiderítése az érdeke, hanem a hazugság. Ugyanis a propagandagépezetet most az ellenzéki összefogás megtorpedózásával bízták meg Orbánék, ezért fullba kell nyomni a kretént, ha tetszik, ha nem. Mi persze nem lepődünk meg, hiszen volt itt már buzizás, muszlimozás, sőt gyilkosozás is. Egy nácizás, vagy rasszistázás egy snassz sci-finek számít a sok fantasy között.

No, de ki is ez a Rafael Gyula? Egyes pletykák szerint Rafael Gyula rokonságban áll azzal az alvilági Rafael családdal, amelyiknek tagja a Marian Cozmát szíven szúró Rafael Sándor is. Ezt a szóbeszédet azonban mi képtelenek vagyunk elhinni, hiszen egy ilyen kézenfekvő kapcsolódást még az egybites propagandisták is elvégeznek, mielőtt stúdióba hívnak politizálni egy kiszemelt donort.

Rafael Gyula az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt (EU-ROM – sic! – szerk.) szóvivőjeként beszélt a választások előtt a köztelevízióban. Nem hallottak még a mesés nevű pártról? Ne szégyenkezzenek, nincsenek egyedül! A párt népszerűségével kapcsolatban beszédes adat ugyanis, hogy honlapjuk nincs és a 2012-ben létrehozott Facebook-oldalukat is mindösszesen 511-en lájkolták a kezdetek óta. A párt egyébként már 2014-ben 19 milliós bírságot kapott, amiért több száz ajánlóívvel nem tudtak elszámolni.

rafael_gyula

Rafael Gyula, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Párt szóvivőjeként (Forrás: petofilive.hu)

Ennek ellenére a 2018. áprilisi választásokon újra megmérettették magukat, ahol a méltán híres  Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus országos listája 1002 darab értsd ezerkettő szavazatot (0,02 százalék) kapott a tavaszi parlamenti választáson. A társadalmi támogatottságukról mindent elárul, hogy ezzel az eredménnyel egyébként az utolsó helyen végeztek az országos listát állító pártok közül. De valamiért mégis megéri választásosat játszani. Mutatjuk, hogy miért!

A tavasszal hatályos kampányfinanszírozási szabályok alapján 152 millió 983 305 forint állami támogatást kaptak volna, ha nem vonták volna le tőlük még a 2014-es választási támogatásuk után maradt tartozás miatt az összeg harmadát. Na, jó, de még így is maradt százmillió. A végül több mint 150 millió forintos, közpénzből történő támogatást az 1 százalék alatti szereplés miatt Rafaeléknek az utolsó fillérig vissza kellene fizetniük, viszont ezt mind a mai napig nem tették meg.

A párt elnöke azt nyilatkozta 2018. októberében a sajtónak, hogy a maradék 100 milliót elköltötték, és nem is tudja, hogy  hogyan fizessék vissza a pénzt.

Rafaelék pártja egyébként felkerült az Átlátszó 18-as pártlistájára, amelyen azon - országos listát is állítani tudó - pártok szerepeltek, amelyeknek ajánlóívein olyan személyek aláírása szerepelt, akik biztosan nem írtak alá nekik, viszont nevük és személyes adataik mégis felkerültek az ajánlóívekre.

Persze ettől függetlenül még összejöhet pár száz ember a Kossuth térre Rafael Gyula vezetésével, hiszen, ha áprilisban több százezer szavazót sikerült buszoztatnia a Fidesznek, akkor ez meg sem kottyan nekik. Ki tudja, talán még Rafaelék pártjának százmilliós tartozását is elengednék…

FB-oldal

Milyen érdekes, hogy április óta nem töltöttek fel az oldalra semmit. Ja, nem!