Munkaerőhiány: már vonatkimaradások vannak a MÁV-nál

A BKV-nál sem jobb a helyzet. Arra is van példa, hogy főállású tanár ül szabadidejében a volán mögé. Ez ma Magyarország, tényleg itt kell lenned, hogy elhidd.

A BKV-nál nagyjából 200-250 járművezető hiányzik a megemelt bérek ellenére. Besegítői állományt is foglalkoztatnak, van olyan is, aki főállásban tanárként dolgozik, amikor pedig szabadideje van, akkor a BKV-nál

- mondta az ATV-nek Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke.

A MÁV-nál több száz embert rögtön fel tudnának venni, a bérek emelkedése ellenére itt is jelentős a létszámhiány. Pénztárosokat, vezető jegyvizsgálókat, mozdonyvezetőket, járműszerelőket, tolatásvezetőket, biztosítóberendezési és távközlési műszerészeket, felsővezeték-szerelőket, forgalmi szolgálattevőket és mérnököket egyaránt keresnek.

Itt körülbelül 700 főre tehető a létszámhiány - állítja a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, aminek hatására a váci vonalról például olyan jelzések érkeznek, hogy járatok maradnak ki, vagy éppen nincs jegyvizsgáló a vonaton.

Komplett osztályok dobják be a törölközőt a kórházakban, sorra mondanak fel az éhbérért szolgáló tűzoltók, rendőrök, tanárok, postai dolgozók, és még hosszasan folytathatnánk a sort. A brutális mértékű munkaerőhiány mára már túlzás nélkül, szinte minden területen kézzelfogható. Miközben Orbán szervilis lakájmédiája gőzerővel harsogja, hogy minden rendben van, szépen „lassan”, de biztosan összeomlik az ország.