Erős és büszke: több mint százan fagytak halálra szeptember óta Orbánisztánban!

Meglehetősen beszédes adat a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről, hogy azon a télen, amikor Orbán felcsúti strómanja - kvázi maga Orbán - a leggazdagabb magyarrá lépett elő, valamint amikor a magyar kormányfő lánya és veje szétshoppingolta magát a „vérfagyasztóan veszélyes” Bécs luxusüzleteivel teletűzdelt sétálóutcáján és milliós órákat, táskákat villantanak úton-útfélen, addig egyes magyar emberek fűtetlen lakásaikban fagytak halálra. Szeptember óta 101, az október 15-i hajléktalantörvény életbelépése óta pedig összesen 94 honfitársunknál állapítottak meg fagyhalált.

A Magyar Szociális Fórum elnevezésű emberjogi szervezet megállapítása szerint hazánkban ugyan valamennyire csökkent a kihűléses halálesetek száma, azonban a fagyhalál - sajnálatos módon - az idei télen is tömeges társadalmi jelenség maradt. Tehát a hajléktalantörvény, minden agyonmagyarázós kormánypropaganda ellenére nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Az idei veszteség fő oka az idős, beteg, magányos emberekkel való gondoskodás elhanyagolása, a menhelyeken uralkodó állapotok, melyek miatt sokan inkább a szabad ég alatt maradnak, és az évről-évre ismétlődő tömeges kilakoltatások, melyek a hajléktalanság legfőbb utánpótlását jelentik

- írja honlapján az MFSZ.