A fideszes többség ismét elgáncsolta a 100 éves Bálint gazda díszpolgárságát! Egyikük meg is indokolta, hogy miért...

Szerdán, a XVI. kerület képviselőtestületi ülésén a fideszes többség ismét elgáncsolta azon javaslatot, hogy dr. Bálint György kertészmérnököt, alias Bálint gazdát válasszák a kerület díszpolgárának. Mizsei László kerületi LMP-s képviselő „A 12 engesztelhetetlen avagy: pártfegyelem mindenek felett!” címmel tett közé egy Facebook-bejegyzést, amelyben leírja a szégyenletes esetet.

Ha pitiseg ha nem én sem szdszes múlttal sem szocialista múlttal nem támogatok senkit diszpolgarnak. Ez van. Lehet kiakadni meg személyeskedni ebben a döntésemben az sem hatna meg ha 110 éves lenne Bálint György. Egyébként a ballib pártok nagyvonalusagatol mentsen meg mindenkit a jó isten. remélem ezzel lezarhatjuk ezt a témát.

válaszolta meg arrogánsan és gőgösen, a minden nagyvonalúságot nélkülöző elutasítás okát az egyik – a jelek szerint az országos politikában méltán ismeretlen - helyi fideszes képviselő, Vincze Ágnes. Szegény nem tudja, hogy a Fidesz kvázi az SZDSZ ifitagozataként kezdte meg a politizálást, így nem csoda, hogy számtalan párttársa volt SZDSZ-es és feltehetően arról sincs információja, hogy a gazdája, Orbán Viktor KISZ-titkár is volt, édesapja, a közpénzekből gazdagodó Orbán Győző pedig MSZMP-s propagandistaként funkcionált, de Orbán számos miniszterének volt olyan kommunista múltja, amire még Kádár János is csak csettintene.  

A tájékozatlanság persze nem erény, de általános igazság, hogy minél tudatlanabb valaki, annál gyakrabban „kérkedik” vele.

 

Itt olvashatják Mizsei László eredeti posztját és a kommenteket:

 

(Főkép: Bruzák Noémi/MTI)