Ma van a magyar ápolók napja - Kásler Miklós remekül időzítve köpte szembe őket

Orbán emberminisztere kijelentette, hogy pont elég ápoló dolgozik a magyar egészségügyben. Vajon az ápolók és a betegek is ezt tapasztalják?

Tegnap újságírók előtt tett hangzatos kijelentései között Kásler megemlítette, hogy az egészségügyi ellátórendszer legfontosabb szereplői az ápolók, majd azt kezdte bizonygatni, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően milyen jó sorsuk is van már tulajdonképpen.

Természetesen beszélt a béremelésről, a lakhatási körülményeik javítását célzó intézkedésekről, valamint az igénybe vehető ösztöndíjakról is. Abba most ne is menjünk bele, hogy a Fidesz által előszeretettel reklámozott béremelések a valóságban milyen mértékűek és mire elegendőek, bár Kásler ígéretei, miszerint idén, jövőre, meg majd 2022-re folytatódik a növekedés, jól jelzik, hogy jelenleg korántsem rózsás a helyzet. Dicséretes törekvések, és ha majd egyszer, sok év múlva mind megvalósulnak, akkor…, akkor is fényévekre lesznek a bérek, vagy éppen a körülmények az elvárhatótól, a nyugaton elérhető feltételektől.

Kásler egy meglepően tiszta, őszinte pillanatban egyébként el is ismerte, hogy nem biztos, hogy belátható időn belül utol tudjuk érni a nyugat-európai országok bérszintjét.

De nem számít, talán majd 2030-ra, ha meg nem, akkor majd utána!

És akkor jöjjön a csúcspont, a magyar ápolók napjára időzített „üzenet”, amely tökéletesen mutatja, mire számíthatnak ettől a kormánytól a területen dolgozók:

Kásler Miklós szerint az ápolói létszám elegendő a magyar betegek ellátásához.

Ha pedig mégsem, akkor még mindig ott van a Tízparancsolat...