Erős és büszke: Kaliforniában betilthatják a nagy kiszerelésű cukros üdítőket, Magyarország közben Európa legkövérebb országa

Nem, nem azért vagyunk kövérek, mert olyan jól élnénk, pontosan azért, mert az olcsóbb, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztása és a mozgásszegény életmód jellemző „erős és büszke” hazánkban. Az egészséges táplálkozástól olyan messze vagyunk, mint Orbán az igazmondástól.

Mondjuk, amíg nálunk alapvető eszközök hiányoznak a kórházakból, addig felesleges egészségtudatos életmódról beszélni. A tények persze sokakat nem zavarnak, közéjük tartozik Szijjártó is, aki szerint ugye Budapest a legsportosabb európai főváros.

Mindeközben Kaliforniában figyelmeztető feliratokat rakatnának és különadót vetnének ki a nagy kiszerelésű cukros üdítőitalokra a törvényhozók.

Az üdítőipar az új dohányipar, az üdítőgyártók a cigarettagyártókhoz hasonlóan úgy alakították marketing- és terjesztési stratégiájukat, hogy elsősorban az alacsony jövedelmű és színes bőrű közösségeket viktimizálják.

- fejtette ki véleményét a demokrata David Chiu.

Nos, ilyen is van. Persze csak azokban az esetekben és a világ azon országaiban, ahol valóban a megoldásra törekednek. Nem, nem azzal a módszerrel, hogy kiírják a plakátokra, hogy minden fasza.