A fideszes Hörcsik Richárd fiának uniós pénzből szépülő borházában látják vendégül a Közép-Európai Kezdeményezés külföldi delegációit is

A kérdés, mennyibe fáj majd mindez, és vajon ki fizeti a számlát?

Hadházy Ákostól tudjuk, hogy 160,14 millió forint uniós támogatást kapott Hörcsik Richárd fideszes képviselő, az európai ügyek parlamenti bizottságának elnökének azonos nevű fia egyéni vállalkozóként egy borház kialakítására. Úgy, hogy a sárospataki Tokaj Portius fantázianevű, már épülő borházat üzemeltető cégnek eddig csak évi egymillió forint bevétele volt.

A 444.hu azt is megírta, hogy a fideszes politikus az önéletrajzában vallotta be, hogy gyakran segít is fiának a pincészetben.

Most kiderült, többek között vendégeket is szerez.

A Közép-Európai Kezdeményezés kulturális bizottságát ezúttal ugyanis hazánk vezeti, ennek keretein belül pedig több külföldi delegáció érkezik Magyarországra. A magyar delegációt természetesen Hörcsik Richárd vezeti személyesen. Március végén pedig egyenesen a Tokaj Portius Pincészetbe.

A KEK regionális együttműködési tömörülés, mely olasz kezdeményezésre 1989. november 11-én Budapesten Ausztria, Jugoszlávia, Magyarország, Olaszország részvételével jött létre. A KEK fő céljának a regionális együttműködés és az európai integráció elősegítését, valamint az EU-n kívüli tagállamok uniós csatlakozási folyamatának támogatását tekinti.

Vacsora és borkóstoló vár a meghívottakra, amit a fideszes politikus ad a delegáció tiszteletére. A fia borászatában. Valószínűleg nem olcsón.

Vajon ezúttal is a nertársak családjában marad az adófizetők pénze?