Navracsics Tibor is elismerte, hogy a kormány Brüsszel-ellenes hergelésének nincs más célja, csak a szavazatszerzés

Navracsics Tiborral, fideszes politikussal, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával telefonon beszélt Fiala János a Civil Rádióban péntek reggel, és fideszes szempontból több kellemetlen mondat is elhangzott.

A fideszes politikus szerint például a Fidesz Brüsszel-ellenes kommunikációja az EP-választás után sem fog változni. Arra a kérdésre pedig, hogy mi ezzel a cél, egyértelműen jelentette ki:

a szavazatszerzés.

A műsorvezető felvetette, hogy Navrcsicsnak kicsit olyan a helyzete, mint a macskának, aki kint is és bent is egeret akar fogni, a politikus azt felelte, igen, négy és fél éve:

Én vagyok az a biztos, akit kiküldött a kormány, majd a következő pillanatban megtámadta azt a helyet, ahova kiküldött, és azóta kint is bent is, igen- fogalmazott.

Sőt, Fiala ezt a témát még tovább vitte és viccelődve felvetette, hogy talán büntetésből küldték ki Brüsszelbe. Navracsics elárulta, hogy ezt sokan mondták már neki, eleinte még azt mondta, nem hiszi, de most már nem biztos abban, hogy nem.