Deutsch Tamás: az emberek önként, örömmel dolgoznak heti 40 óránál többet - videó

Szerinte ez természetes Magyarországon. Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy az alábbi cikkben szereplő jelenet a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz.

Péntektől a közszférában 25 napról 20 napra csökken az alapszabadság, a köztisztviselők munkaidejébe pedig már nem számít bele az ebédszünet fél órája, és ellentételezés nélkül terjeszthető ki a napi munkaidő 12 órára, vagyis nem fizetik ki a túlórákat.

De mindenki nyugodjon le! Deutsch szerint ugyanis ez remek, hiszen az emberek önként és dalolva vállalják mindezt, szó sincs arról, hogy kényszerítenék, kihasználnák őket. Persze, hogy nincs! Ugyan ki ne szeretne még több időt a munkahelyén tölteni, ugyanannyi pénzért, miközben sportolhatna, pihenhetne, vagy a családjával lehetne?

Ne csináljunk már Krisztusból bohócot! (...) Az emberek – induljunk már ki ebből! – nagyon-nagyon jelentős részben örömmel dolgoznak ott, ahol dolgoznak, van egy szakmai végzettségük, nem munkahelyüknek, hanem hivatásuknak tekintik. És lehet, hogy 8:15-re kellene hivatalosan beérniük, de 7:50-kor bent vannak, és lehet, hogy 16:45-kor elmehetnének, de ha van elvégzendő munkájuk, akkor 17:30-kor, sőt, 18:15-kor is ott vannak a cégnél.

- elemezte a helyzetet különös látószögből a fideszes EP-képviselő.

Deutschtól persze megszokhattuk már, hogy mindenbe „beleüti az orrát”, ahogyan az lenni szokott, ezúttal is jobban tette volna, ha mindezt inkább a négy fal között teszi. A közszférában dolgozók ugyanis valószínűleg egészen máshogy vélekednek a dologról, mint "sosemdrogozó" Tamás…

deutschkretén