Felfoghatatlan: potom 3 milliós fizetésből tengődik Orbán igazságügy-minisztere...

A miniszterként 1,78 millió forintos fizetést felmarkoló Trócsányi László, még részmunkaidőben is 723 ezer forintot kap a Szegedi Egyetemtől, illetve emellett még a Károli Gáspár Református Egyetemtől is csurran egy kis apró, havi potom 415 800 forint. Így havonta összesen csupán 3 millió forintból kell kijönnie Orbán igazságügyi miniszterének, ami egy halandó átlag magyar állampolgár számára egyszerűen felfoghatatlan.

A 168 óra derítette ki, hogy Trócsányi László miniszteri fizetése mellett részmunkaidős aktív közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezik a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, ahonnan egyetemi tanárként a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerint, a 3. fizetési fokozatba esve, illetve vezetői pótlékkal kiegészülve 723 ezer forintos fizetést kap. A fáradhatatlan Trócsányi László emellett - szintén részmunkaidőben - kutatóprofesszor is a Károli Gáspár Református Egyetemen a megalázó és botrányos havi 415 800 forintért.

Számolgatjuk, osztunk-szorzunk, hogy szegény miniszter úr, hogyan jöhet ki a pénzéből, de egyelőre elképzelni sem tudjuk... Lehet, hogy egy negyedik pozíciót is vállalnia kellene a tekintetes úrnak, hogy stabil legyen a pénzügyi helyzete.

Valamicskét talán enyhíthet a bizonytalanságon, hogy 2018-ban Trócsányi László ügyvédi irodája negyedmilliárdos megbízást kapott tavaly az Orbán-kormánytól. Még mielőtt megkérdezné: összeférhetetlenség természetesen nem állt fenn.

 

(Főkép: MTI/Koszticsák Szilárd)