Orbán: Megtámadták a Fideszt

A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész néppártot átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni – mondta Orbán pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kijelentette: a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el, „minden másról lehet beszélgetni”.

Az EPP-n belüli törésvonalat úgy írta le, hogy vannak olyan pártok, amelyek kevert népességű Európát akarnak, be akarják hozni a migránsokat, és vannak pártok - köztük a Fidesz -, amelyek meg akarják őrizni a keresztény kultúrát, a határokat, és nem akarnak migrációt.

És ha ezt lefordítjuk egy Fidesz-szavazó értelmi színvonalra, akkor az üzenet az, hogy hogy a Fideszt azért akarják kizárni az EPP-ből, mert ők keresztény Európát akarnak, míg az aljas támadók tele akarják pakolni migránsokkal a kontinenst. És Soros.

Több lehetőségünk is van, ezt majd a Fidesz el fogja dönteni, hogy az Európai Néppárton belül vagy azon kívül – mondta.

Tehát ők döntenek, és még véletlenül sem arról van szó, hogy kivágják őket a francba, hanem arról, hogy igazából nekik nem is tetszik így ez az egész pártcsalád, mert gonoszak. 

„Ha úgy alakul, hogy nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a néppártban van, hanem azon kívül – bár én inkább a néppárt átalakítását, megreformálását szeretném elérni, például, hogy helye legyen benne a bevándorlásellenes erőknek is, mint amilyen mi vagyunk –, akkor nyilván az első hely, ahol tárgyalni fogunk, az Lengyelország” - jelentette ki.