Orbán szánalmas bocsánatkérése ugyanolyan alattomos színjáték, mint a Weber elől elrejtett Juncker-plakátok

Csak az orbáni kettős játékot jól példázó kirakatpolitika a bocsánatkérés, szimpla időnyerés, hogy a május végi EP-választásokig ne dobják ki Orbánt és a brüsszeli csicskáit az Európai Néppártból. Éppen olyan szánalmas, mint az a XXI. századi Patyomkin-politika, amit a mai Weber-látogatás okán sikerült abszolválni Orbánéknak a Juncker-plakátokkal. A cinikus plakátleragasztásról készült - a 444 egyik olvasója által készített – fotón jól látszik, hogy az óriásplakáthelyen is csak azt az oldalt ragasztották le amelyik szemben volt a Manfred Webert szállító konvojjal, viszont amelyik háttal volt nekik, azt érintetlenül hagyták.

Orbán egész kamudemokráciája erről szól, elméletben érvényesülnek a demokratikus választásokat deklaráló jogszabályok, csak éppen a gyakorlatban olyan szinten lejt a pálya Orbánéknak, hogy ebben a „stadionban” sosem lehetne győzni ellenük a választásokon.

Ugyanaz az aljas és gusztustalan kettős beszéd a mostani bocsánatkérés is, mint amit eddig is láthattunk Orbántól: a Nyugatnak nyalunk és parolázunk velük, itthon meg keménykedünk és megfélemlítjük az ellenzéket.

Orbán nem akart senkit sem megbántani a hasznos idióták kifejezéssel, ha valakit ez mégis bántott, akkor ennek a szónak a használatáért a kormányfő kész bocsánatot kérni

 

- jelentette be Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Orbán szánalmas becsicskulásának semmi egyéb célja nincs, csupán annyi, hogy az EP-választásokig jegelje a néppárttal kialakult konfliktusát és szakítását. 

patyomkin_plakat

Hüpp-hüpp-hüpp-Orbán-trükk: itt a Juncker, hol a Juncker  (fotó:444.hu/Árpád)