Kis nerisztáni színes: Az egri önkormányzat a saját sajtósát díjazta a Szabad Sajtó Napja alkalmából

Kis nerisztáni színes: Az egri önkormányzat a saját sajtósát díjazta a Szabad Sajtó Napja alkalmából
Fotó: Egriügyek.hu

Ki mást? Ő amúgy is kéznél volt.

Az egriugyek.hu számolt be arról, hogy a Szabad Sajtó Napja alkalmából (március 15.) az önkormányzat által kiosztott „Mészáros György Díjat” az önkormányzat sajtósa, Zentai László kapta.

Az utóbbi években és korábban sem volt jellemző, hogy a Fidesszel, a város vagy a megye vezetésével kritikus újságírót díjaznának, de idén úgy döntött Eger önkormányzata, hogy már a látszatra sem ad - írja a portál.

„Mészáros György Díj” a hivatalos leírás szerint azon nyomtatott és elektronikus sajtóban dolgozó újságíró, lapszerkesztő számára adományozható, aki "a szabad sajtóban magas színvonalon tesz eleget hivatásának, rendszeresen, következetesen, pontosan és hitelesen tárja a nagyközönség elé az Egerrel, a város hétköznapi életével, hazai és nemzetközi sikereivel, eredményeivel kapcsolatos információkat". 

Nos, az egri önkormányzat úgy látta, hogy ezt a nemes feladatot az egri önkormányzat házi fotósa teljesítette a legjobban.

És ebben a sztoriban lényegtelen, hogy ő kifejezetten azért kapja a fizetését, hogy Eger városának sikereit a nagyközönség elé tárja. Arra pedig szintén nem kell gondolni, hogy amúgy meddig dolgozna ebben a pozícióban, ha nem sikereket és eredményeket tárna a nagyközönség elé!