Nyitrai Zsolt gyerekeknek mesélt arról, hogy "a média nagy része magyar kézben van és ez erősíti az országunk függetlenségét"

A 444.hu szúrta ki, milyen remekbe szabott beszédet tartott Felsőtárkány országgyűlési képviselője és a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a fideszes Nyitrai Zsolt március 14-én. Az ünnep tiszteletére általános iskolások elmére próbált hatni.

A lap szerint Nyitrai valószínűleg nem erre számított, de a hallgatóságában főleg, vagy szinte csak odavezényelt általános iskolások voltak. Nekik többek között ilyeneket mondott:

„Hazánkban nagyon sokáig a média külföldi kézben volt. Külföldi erő döntötte el, hogy mi a hír minálunk. Mára a média nagy része magyar kézben van, ez erősíti az országunk függetlenségét.”

A kicsiket aligha érintette meg ez a gondolat, de akkor még nem is sejthették, hogy a miniszterelnöki megbízott szólni fog arról is, hogy 

„2010 óta sereghajtóból éllovassá lettünk a régióban, és ehhez nagyon kellett egy felelősen működő, a nemzetet képviselő nemzeti bank, valamint a multicégek helyett az emberek pártjára álló képviselet”.

Bár az alábbi videó eléggé pusztító erejű, a gyerekek reakciót érdemes megnézni.